Elektrikli scotterlara 15 yaş sınırı

Elektrikli scotterlara 15 yaş sınırı
AK Parti elektrikli scooterlarla ilgili yasa teklifinin Meclis'e sundu. Buna göre 15 yaşın altındakiler elektrikli scooter kullanamayacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, çevre ajansının kurulmasını öneren yasa teklifini Meclis'e sunduklarını duyurdu. Buna göre, elektrikli scooterlarla ilgili yasal düzenleme geliyor.

39 maddelik teklifte bisiklet yolu, elektrikli scooter ve bisiklet şeritlerine yasal düzenleme yapılması ile elektrikli bisiklet ve elektrikli scooter kullanabilme yaşının 15 olarak belirlenmesini de içeren maddeler dikkat çekti.

15 YAŞ SINIRI GELİYOR

AK Partili Muş yaptığı açıklamada, "Mevzuatımıza bisiklet yolu tanımı yapılıyor. Elektrikli scooter ve bisiklet yolu şeridi tanımı kanun kapsamına alınıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne elektrikli scooterların gidebileceği alanları inşası görev ve yetkisi verilmekte. Karayolarında bulunan bisiklet yollarında ve şeritlerinde elektrikli bisiklet ve scooterların kullanma yaşı 15 olarak belirlenecek. Elektrikli scooterların 50 kilometre üzeri otoyollarda kullanılmasına sınırlama getiriyoruz. Elektrikli scooter kullananlar herhangi bir yük taşımayacaklar, sadece sırt çantası taşıyabilecekler. Büyükşehir ve ilçe belediyelerine bisiklet ve scooterların park ve şarj istasyonları yapma görevini getirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

20 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLMÜŞTÜ

İstanbul Pendik'te scooter ile yaya geçidinden yolun karşısına geçmek isteyen 20 yaşındaki Metehan Korkmaz’a hızla ilerleyen bir otomobil çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle havaya savrulan genç ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.