Elektronik oylama sistemi geliyor! YSK Başkanı açıkladı

Elektronik oylama sistemi geliyor! YSK Başkanı açıkladı
ABD’de de uygulanan elektronik oy verme işleminin Türkiye’ye getirilmesi için çalışmalara başlandığı açıkladı.

Fatma Müge Yücetürk - YSK Başkanı Ahmet Yener’den seçimler hakkında büyük değişiklik sinyali geldi. Türkiye, önümüzdeki seçimlerde elektronik oylama sistemine geçiş yapabilir.

Hürriyet’e konuşan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, elektronik seçimle ilgili çalışmalara 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerin ardından başlayabileceklerini duyurdu. İlk olarak yurt dışı oylamalarında sistemi deneyebileceklerini ifade eden Yener, daha önce bu konuda bir çalışma yapıldığını da aktardı.

Seçim sistemindeki köklü değişikliğe ilişkin ilk kez konuşan Yener konuya dair şunları söyledi: "Bir ya da iki seçim sonrası elektronik oylamaya belki önce yurt dışından başlarız. Seçmen sayımız daha az diye. Türkiye nihayetinde elektronik oylamaya geçecek. Kurulda, 2014’te bu konuda bir çalışma yapılmış. Yurt dışına kurul üyelerimiz siyasi parti temsilcileriyle beraber gitmiş ama bu çalışmanın devamı gelmemiş. Biz de bu konuyu düşünüyoruz."

Elektronik seçim sistemi başta Amerika Birleşik Devleti olmak üzere Kanada, İsviçre, Brezilya ve Estonya gibi ülkelerde uygulanıyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.