Eleştirilerin hedefinde olan Lütfü Savaş'a bir tepki de LÖSEV'den: 'Yardım teklifimizi reddetti, dalga geçti'

Eleştirilerin hedefinde olan Lütfü Savaş'a bir tepki de LÖSEV'den: 'Yardım teklifimizi reddetti, dalga geçti'
LÖSEV Başkanı Dr. Üstün Özer, Lütfü Savaş’ın Hatay’da yeniden aday gösterilmesine tepki göstererek “Lösev olarak depremzede çocuklar için için okul, rehabilitasyon köyü, hastane yapma teklifimizi ve yardımları reddetti, dalga geçti.” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın CHP Parti Meclisi tarafından yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesine yönelik tepkiler sürüyor. Savaş'ın aday gösterilmesine yönelik tartışmalar sürerken CHP tarafından yapılan açıklamada Hatay’da anket yapıldığı ve Lütfü Savaş’ın dört ankette de açık ara önde çıktığı iddia edilmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Savaş'ın adaylığını "Kırsaldan acayip oy alıyor ve başka isimleri koyduğumuzda kaybediyoruz. Alternatif bulamadık" diyerek açıklamıştı.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Başkanı Dr. Üstün Özer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Lütfü Savaş için “Lösev olarak depremzede çocuklar için için okul, rehabilitasyon köyü, hastane yapma teklifimizi ve yardımları reddetti, dalga geçti.” dedi.

Öte yandan Özer, anketlerde önde çıktığı için aday gösterildiği gerekçesine tepki göstererek "Hangi kamuoyu bunu birinci yapmış ki yeniden aday gösterildi?" dedi.

Özer şunları söyledi:

"1- Uzun yıllardır Antakya için köklü bir çalışma yapmadı,
700 yıllık tarihi kenti büyük bir köy olarak bıraktı
2- Depremde yıkılan bütün kötü mimarinin inşaat ruhsatlarına vaktiyle ses çıkarmadı
3- Depremin ilk gününden bu güne kadar konuşmaktan başka hiçbir şey yapmadı"

4- Depremden sonrasında Antakya’yı babasının malıymış gibi dağıtmaya başladı.

5- Ölümlerden hiç bir sorumluluğu yokmuş gibi Kibirinden geçilmedi

6- Lösev olarak DEPREMZEDE ÇOCUKLAR için okul , rehabilitasyon köyü , hastane yapma teklifimizi ve yardımları RED ETTİ , dalga geçti

HANGİ KAMUOYU bunu birinci yapmış ki yeniden aday gösterildi ? Gidin yerinde dolaşın , halka sorun. Bir Allah’ın kulu bile sevmiyor ve seçmiyor Büyük Suriye+ Sömürgeci Devletler projesinin anketçileri mi yoksa Onu aday gösterenler de mi bu projenin bir parçasılar ? OY MOY YOK"

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.