Elini uzatmayana el uzatmak insanidir

Elini uzatmayana el uzatmak insanidir
Bir zamanlar 'Muhtar olamaz' denilenlere el uzatmayanların 'Muhtar olamaz' dediklerinin o günleri unutmasını fırsat bilip, şimdi yine aynı havalara girip, 'Ben vatansever, siz hain' dercesine, iş yaptıklarını sanırlarken bu davranışlarına en büyük tepkiyi halk, seçmen koymuş ve 'Muhtar olamaz' denilenleri Cumhurbaşkanlığına kadar taşmışlardır.

Bir zamanlar 'Muhtar olamaz' denilenlere el uzatmayanların 'Muhtar olamaz' dediklerinin o günleri unutmasını fırsat bilip, şimdi yine aynı havalara girip, 'Ben vatansever, siz hain' dercesine, iş yaptıklarını sanırlarken bu davranışlarına en büyük tepkiyi halk, seçmen koymuş ve 'Muhtar olamaz' denilenleri Cumhurbaşkanlığına kadar taşmışlardır.
Ve aynı halk dün 'Muhtar olamaz' denilenler gibi bugün onları da yasal parti eşi başkanı, belediye başkanı, milletvekili yapmış ve onlarda tüm baskılara rağmen yılmamış ve sizlere rağmen halkın desteği ile biz hala buradayız demiş ve Kars başta olmak üzere bir çok kentte belediye başkanı olurlarken, İstanbul ve diğer illerde destek verdikleriyle iktidara bile dur demeyi başarmışlardır.
Evet, aynı manzaraların yeniden yaşandığı hatta ülkenin en büyük muhalefet partisi liderine yumruk attıracak kadar ileri gidenler bilmelidir ki bu ülkede siz varsanız, biz ve uzatılan ele el uzatılmayanlar da var..
Ve uzatılan ele el uzatılmazsa da onlara kin, nefret beslemeden bu ülke hepimizin diyenlerin barış ve kardeşlikten yana olmaya devam edecekler olanların başında gelenler de onlardır.
'Bu ülkenin normalleşmesi gerekir' deyip, normalleşmesi için beklenen adımları atmayanların yada o adımı atmaktan korkanların yarattığı atmosferin aslında kendilerine değil uzanan ele, el uzatmadıklarını sevmedikleri gibi kendilerini de çokta sevmeyenleri cesaretlendirdiğini bilinmesi gerekirken bu ülke de siyasilerin, aydınların, askerlerin kısacası herkesin huzur içinde el ele verip, yaşamak istediği de unutulmamalıdır.
Ve bu ellerin bir birinden ayrılması halinde bugünü yani 24 Nisan'ı, Kars'a komşu olan, Doğu kapısını kapattığımız Ermenilerin sorununu mana edip, birlikte yaşanılması gereken ülkeyi dünya da bu yolla da sıkıştırma yoluna gidecekleri de bilinmeli ve unutulmamalıdır.
Bu nedenle uzatılan ele el uzatmamakla rütbe aldıklarını, alacaklarını sananlar başta olmak üzere herkesin sağduyulu olması, en önemlisi halkın tercih ettiği siyasilere saygı içinde, birlikte yol alması bu ülkenin ellerinin bir birinden ayrılmasına çabalayanların karanlık oyunlarını bozacak en önemli davranış ve tutum olacaktır.
Dinde de, normal yaşamda da uzatılan elin tutulmasının emir edildiğini de bilmesi gerekenlerin kaş yaparken, Kılıçdaroğlu'na atılan yumrukla dağıttıkları kaşları toplamak için bu ülkeyi yıllardır maddi ve manevi zarar içie soktukları ve bugün yaşanan, içinde çıkılamaz olan ekonomik sıkıntının da sebebi olduklarını da bilmesi ve buna göre adım atıp, uzatılan eli geri çevirmemesi en doğru şey olacaktır.
**ARDAFED Ardahan Günlerine Çocuklarla Devam Etti..
Ardahan İl, İlçe ve Köy Derneklerinin en üst çatı örgütü olan Ardahan Dernekler Federasyonu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını düzenlediği dev organizasyonla birlikte gerçekleştirdi.
'Güçlü Bir Ardahan Lobisi' parolası ile Ardahan, Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli'de düzenlediği çeşitli toplantılar ardından İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan Maltepe sahilinde bir ilk'e imza atan ve 4 gün içinde 1,5 Milyon insanı toplayan 1. Ardahan'ı Tanıtım Günleri düzenleyen ardından yine İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan Bakırköy Botanikpark'ta Türkiye'de bir ilk olan Bal Festival düzenleyen, sonrasında yine İstanbul Maltepe'de bulunan Cumhuriyet Parkında 2. Ardahan'ı Tanıtma Günleri düzenleyen ve 6 gündür süren Bakırköy Botanikpark'ta 3. Ardahan Günlerine devam eden Ardahan Dernekler Federasyonu 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramını da çocuklarla birlikte kutladı.
6 Gündür devam eden 3. Ardahan'ı Tanıtma Günlerinin 4. gününü çocuklara bırakan ARDAFED yaklaşık 200 çocuğun katıldığı ve etkinliğe renk katan gösterilerle 23 Nisan Bayramlarını kutlayan Ardahan Dernekler Federasyonu  bugüne kadar düzenlediği bir çok etkinlik ardından Ardahan tarihinde bir ilke daha imza atarak ve KAI, KASIAD denen oluşumları ret etmenin ödülü olarakta Esenyurt, Bakırköy, Şişli ve Kocaeli Dilovası'n da 4 Ardahanlı siyasinin öne çıkıp, belediye başkanı olmasına, 100'e yakın Ardahanlının Belediye Meclis olmasına, Ardahan'ı ulusal ve yerel basın ve medya aracılığı ile tüm dünyaya tanıtmasına katkı sunmanın gururu ile 4. etkinliğine  son verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.