Emekli bayram ikramiyesi ödeme günleri açıklandı mı? Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyesi ödeme günleri açıklandı mı? Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, bayram ikramiyelerinin ödeme tarihi sorgulanmaya başladı. 2023 Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte cevabı...

Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi - Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı merak konusu olmaya devam ediyor.  Milyonlarca emekli, bayram ikramiyesi ödeme gününü iple çekiyor. Peki konu ile ilgili kesin bir açıklama yapıldı mı?

Bayram ikramiyelerinin tutarı 1.100 TL'den 2000 TL'ye yükselmişti. İlk kez zamlı olarak ödecek bayram ikramiyeleri Ramazan Bayramı'nda emeklilerin hesabına yatırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama sonucunda 2023 Ramazan Bayramı emekli ikramiyelerinin ödeme tarihi belli oldu. Bu kapsamda SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı bayram ikramiyeleri 14-19 Nisan tarihleri arasında ödenecek. 

Hangi emekliler hangi gün ikramiye alacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre; SSK'dan aylık alanlar arasında ödeme günü 20 Nisan'a kadar olanlar 14 Nisan'da, ödeme günleri 21-23 Nisan arası olanlar 15 Nisan'da, 24-16 Nisan arasındakiler ise ödemelerini 16 Nisan'da alacak.

Emekli Sandığı kapsamından ödeme alanların hem ikramiyeleri hem de aylıkları 19 Nisan'da ödecek.

Bağ-Kur kapsamındakiler ise 17 ve 18 Nisan'da aylıklarını ve ödemelerini alacak.

İkramiye tutarı 2 bin TL olmuştu

Her yıl iki kere emeklilere ödenen bayram ikramiyeleri kısa bir süre önce 1100 TL'den 2000 TL'ye yükselmişti. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı açıklama ile ETY'lilerin de bayram ikramiyesi almaya hak kazandığını belirtti. 

Emekli aylıkları da erken ödenecek

Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihinin açıklanmasının ardından gözler emekli aylıklarına çevrildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada 14-19 Nisan tarihleri arasında yapılacak ödemelerle emekli aylıklarının da hesaba yatırılacağı bildirildi. 

Kimler bayram ikramiyesi alabilir?

2023 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ve aylıklarının ödeme tarihi ile birlikte, bu ikramiyeyi almaya hak kazananlar da merak konusu oluyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında emekli aylığı alanlar, ölüm aylığı alanlar, şehit ve gazi yakınları, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, şeref aylığı alanlar, geçici köy korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesi almaya hak kazananlar arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.