Emniyet'ten İstanbul’a takviye birlik

Emniyet'ten İstanbul’a takviye birlik
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), halen sadece Ankara’da konuşlu bulunan Takviye Birlik Müdürlüğü’nün, İstanbul’da da kurulması için harekete geçti.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), halen sadece Ankara’da konuşlu bulunan Takviye Birlik Müdürlüğü’nün, İstanbul’da da kurulması için harekete geçti. Bu amaçla hazırlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. İstanbul için ilk aşamada 500 kişilik yeni polis birimi oluşturulacak. İhtiyaca göre sayı yükseltilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ihtiyaç halinde yurt genelinde görevlendirilmesi amacıyla 2018’de kurduğu Takviye Hazır Kuvvet Polis Birimi’nin, İstanbul’da kurulması için özel Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlandı.

T24’te yer alan habere göre, EGM bünyesindeki Güvenlik Dairesi Başkanlığı’nca ilk defa Ankara Gölbaşı’nda kurulan Takviye Hazır Kuvvet Birimi, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde oluşturuldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı sonrasında aynı birimin İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde de kurulması için çalışma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.