En Ucuz İstanbul Kurbanlık Fiyat Listesi, Herkesin Dikkatini O İlçe Çekti, İşte Tüm Detaylar

En Ucuz İstanbul Kurbanlık Fiyat Listesi, Herkesin Dikkatini O İlçe Çekti, İşte Tüm Detaylar
Kurban Bayramına çok az süre kala kurban kesecekler kurbanlık fiyatlarını araştırıyor. İstanbul'da kurbanlık fiyatları nasıl? İşte o fiyatlar..

Necdet Oktay Apaydın- Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlık arayışları artmaya başladı. Kurban kesecekleri ilgilendiren diğer konusu ise fiyatlar. Bu yıl fiyatlar adeta cep yakacak. Peki İstanbul'da kurbanlık fiyatları ne kadar? En ucuz kurbanlık ne kadar? Diyanet kurban kesme bedeli 2023 ne kadar? En Ucuz İstanbul Kurbanlık Fiyat Listesi? Hangi hayvan kurban kesilmesi için uygundur? İstanbul kurbanlık fiyatları haberimizde..

2023 yılı için henüz kurbanlık fiyatları açıklanmamıştır. Fakat Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 5 bin 950, yurt dışında ise 2 bin 750 TL olacağını açıkladı. İstanbul için genel olarak küçükbaş kurbanlık fiyatlarının en ucuz 5 bin ila 10 bin arasında değişkenlik gösterdiğini ve büyükbaş kurbanlık için ise 60 bin ila 150 bin Türk Lirası dolaylarında seyretmesi bekleniyor.

İstanbul'daki ilçelerde kurbanlık fiyatları nasıl?

İstanbul'daki ilçeler arasındaki fiyatlar henüz belirlenmemiştir. Detaylar açıklandığında güncelleme yapılacaktır.

İstanbul'da kurban satış yerlerinin 15 gün içinde hazırlanacak

İstanbul'da mezbaaların ve kurban satış yerlerinin en hijyenik ve düzenli olarak çalışabilmeleri, yoğunluk oluşmaması için randevu sistemi devrede olacak.

Hangi hayvan kurban kesilmesi için uygundur?

Dinimize göre koyun, keçi, manda, inek, sığır gibi hayvanlar kurbanlık sınıfına girer. Onun haricindeki hayvanlar kurbanlık olarak sayılmaz. Kurbanlık olarak seçtiğiniz hayvanın yaşı da çok önemlidir. Özellikle büyükbaş hayvanlar için 2 yaşını doldurmuş, küçükbaş hayvanların ise en az 1 yaşını doldurması şartı aranmaktadır. Hayvanın dişi ya da erkek olması önemli değildir fakat seçilen hayvanın dişi ise gebe olmaması çok önemlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.