Erdoğan: ABD saygısızlık yapmıştır

Erdoğan: ABD saygısızlık yapmıştır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yaşanan Brunson gerilimi hakkında "ABD'nin son İzmir'deki Papaz Brunson olayıyla alakalı attığı adım bir stratejik ortağa yakışmayacak adımdır. ABD bu adımla birlikte aslında Türkiye'ye karşı ciddi bir saygısızlık yapmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Erdoğan'ın kongredeki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
Milletimiz müsterih olsun, şehit yakınlarımız gönüllerini ferah tutsun, işte bir haftada 56 teröristi etkisiz hale getirdik, getirmeye devam edeceğiz. Bu konuda durmak yok. Onlar inlere girecek, biz onları inlerde takip edeceğiz. Bu devlet kime şefkat göstereceğini kime de demir yumruğunu indireceğini çok iyi bilir. Parlamentoya girsinler diye onlara destek verenler de bunun hesabını verecekler. 

Kadınların siyasete katılımına bakıldığında AK Parti ile zirveye ulaştı. 4 milyon 600 bin bayan üyemiz var. Türkiye'de kadın kolları kongresi yapan ilk ve tek parti AK Parti'dir. Kamu çalışanlarının yüzde 38'i kadınlarımızdan oluşuyor. Öğretmenler arasında bu oran yüzde 56'yı buluyor. 

Millet kıraathanelerini açmak suretiyle çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmanın azmi içindeyiz. Ekonomide ülkemizi 3,5 kat büyüttük 16 yılda. Dış politikada son zamanlarda malum gelişmeleri sizler de takip ediyorsunuz. ABD'nin son İzmir'deki Papaz Brunson olayıyla alakalı attığı adım bir stratejik ortağa yakışmayacak adımdır. ABD bu adımla birlikte aslında Türkiye'ye karşı ciddi bir saygısızlık yapmıştır.

"SEÇİMLERE HAZIRLIK STARTINI VERİYORUZ"

Öncesinde salon önünde toplanan kalabalığa seslenen Erdoğan, ayın 18'inde yapılacak olağan kongreyi hatırlattı ve "Bu kongrelerle inşallah 2019 yerel seçimlerine hazırlık startını veriyoruz" dedi.

Erdoğan, "Başkanlık sistemiyle beraber artık Türkiye çıta yükseltti. Bundan sonraki süreci yine sizinle beraber yapacağız. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.