Erdoğan Ayasofya için "oyuna gelmem" demişti, Garo Paylan sordu: "Erdoğan oyuna" nasıl geldi?

Erdoğan Ayasofya için "oyuna gelmem" demişti, Garo Paylan sordu: "Erdoğan oyuna" nasıl geldi?
Erdoğan geçmişte Ayasofya için "Bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim” demişti. HDP Milletvekili Garo Paylan sordu: Erdoğan bu "oyuna" nasıl geldi?

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesini Meclis gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Paylan, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na soruyoruz: "Erdoğan “bu oyuna” nasıl geldi?" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesine kararını verdiğini hatırlatan Garo Paylan, “Aynı Erdoğan, bir yıl önce, 18 Mart 2019 tarihli televizyon programında yaptığı açıklamada “Ayasofya’nın belirli bir bölümünde namaz kılınıyor. Ayasofya’nın yeniden camii olarak ibadete açılmasının getirisi götürüsü var. Bu kararın faturası bizim için çok daha ağırdır. Bizim dünyada binlerce camimiz var. Bunların hesabını yapmıyorlar. Ben bir siyasi lider olarak bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim” demişti” ifadelerini kullandı. 

Paylan, Oktay’a şu soruları yöneltti: 

-Erdoğan “bu oyuna” nasıl geldi?
-Ayasofya kararının “ağır faturası” nedir?
-Ayasofya kararıyla, Türkiye’de yaşayan Hristiyanlar ve Avrupa’da yaşayan Müslümanlar için hayatın daha da zorlaşacağını bilerek, Erdoğan neden bu adımı attı? EVRENSEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.