Erdoğan bu akşam Biden ile görüşecek! İşte masadaki tüm konuların listesi

Erdoğan bu akşam Biden ile görüşecek! İşte masadaki tüm konuların listesi
28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle çıkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile kritik bir toplantı gerçekleştirecek. Peki masada neler var?

Cansev Temuçin - 28 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turunda aldığı %52,16’lık oy oranı ile yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, dünya liderleriyle görüşmeler yapmaya başladı. Kendisini tebrik etmek için arayan liderlerle görüşmeler yapan Erdoğan’ın en önemli konuşmalarından biri de Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile olacak.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın seçimlerin hemen ardından yaptığı açıklamalarda belirttiğine göre, Recep Tayyip Erdoğan ile Joe Biden bu akşam bir görüşme gerçekleştirecek. Kalın, Erdoğan ile Biden’ın telefon görüşmesi yapacağını açıkladı. Kalın, Erdoğan’ın ABD’nin yanı sıra Fransa ve İspanya devlet başkanlarıyla da görüşeceğini ifade etti.

Görüşmenin kesinleşmesinin ardından Recep Tayyip Erdoğan ile Joe Biden’ın görüşmesinde masada hangi gündem maddelerinin yer alacağı merak konusu oldu.

Biden sosyal medyadan tebrik etmişti

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden dün yeniden cumhurbaşkanlığına seçilen Erdoğan'a sosyal medya hesabından tebrik mesajı paylaştı. Biden Twitter'dan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederiz. NATO Müttefikleri olarak ikili meselelerde ve paylaşılan küresel zorluklarda birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.