Erdoğan'dan ABD Başkanı'na sert tepki: Sayın Trump!

Erdoğan'dan ABD Başkanı'na sert tepki: Sayın Trump!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fahreddin Paşa'yı ve Medine müdafaasını bilmezsek, işte bir kendini bilmez çıkar, bize 'Erdoğan'ın ecdadı işte böyledir', adeta 'hırsızdır' diyecek kadar adileşir, alçaklaşır, ileri gider. Bu adam neyin şımarığıdır? Petrolün, elindeki paranın şımarığıdır. Benim ecdadım Medine'yi müdafaa ederken, be terbiyesiz, senin ecdadın neredeydi? Sen, önce bunun hesabını bize ver" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

Bir ülke kültür sanat alanında zirveye çıkamamışsa diğer alanlardaki başarılarını tarihe nakşetme imkanı da yoktur. Kendi tarihini başkalarından öğrenen millet, mazisi ile atisi arasında güçlü bir köprü kuramaz. İlhamını kendi özünden almayan bir milletin dünya çapında eserler ortaya koyabilmesi mümkün değildir. 

ÇOK SERT FAHREDDİN PAŞA YANITI
Fahreddin Paşa'yı ve Medine müdafaasını bilmezsek, işte bir kendini bilmez çıkar, bize 'Erdoğan'ın ecdadı işte böyledir', adeta 'hırsızdır' diyecek kadar adileşir, alçaklaşır, ileri gider. Bu adam neyin şımarığıdır? Petrolün, elindeki paranın şımarığıdır. Benim ecdadım Medine'yi müdafaa ederken, be terbiyesiz, senin ecdadın neredeydi? Sen, önce bunun hesabını bize ver. Fahreddin Paşa biliyordu ki İngilizler gelir orada bir işgal hareketine girerse o eşyalar nereye gider biliyordu ve oradan o emanetleri 2 bin civarında askerle İstanbul'a gönderiyor. Ve buraya da bir saldırı olur diye Anadolu'ya götürülüyor. Şimdide Topkapı Sarayı'nda 24 saat Kuran tilaveti ile bu koruma süreci devam ediyor. Bu saygısızlığı yapan kişi bu emanetler ne diye sorsanız inanın bilmez.Bu adam petrolün elindeki paranın şımarığıdır.  Benim ecdadım Medine'yi müdafaa ederken, be terbiyesiz, senin ecdadın neredeydi?

BU BÖLGELER: İSTANBUL, HALEP, BAĞDAT, YEMEN, SELANİK... "
1909 yılında Astsubay okullarının ilki olan okulların açılmasına karar verildiğinde bunun 7 bölgede faaliyet gösterilmesine karar verilir. Bu bölgeler: İstanbul, Halep, Bağdat, Yemen, Selanik... Bakın biz nerelerde astsubay okulu kurmuşuz. Biz bir asır önce buralarda okullar kurmanın hazırlığını yapıyorduk. İşte biz Yemen'e düşman ayağı basmasın diye canımızı ortaya koyduk. Asırlarca barış içinde yaşadığımız toprakların bugünkü hali ortada...

"SAYIN TRUMP, TÜRKİYE'NİN İRADESİNİ DOLARLA ALAMAZSINIZ"
BM'de oylama var. Kudüs'ü başkent yapma girişimi. Ne yapıyo Amerika Başkanı. Tehdit sallıyor...  Amerika, dünyada dolarlarla satın alabileceği iradeler arıyor. Sayın Trump, siz Türkiye'nin demokrasi iradesini dolarla alamazsınız! Bütün dünyaya sesleniyorum. Böyle ufak tefek dolarlarla demokrasi iradenizi kimseye satmayın. O dolarlar gelir, ama irade geri gelmez. Biz Afrika ülkelerini dolarlar geri gelsin diye değil, hepsi kişiliğini kimliğini bulsun diye gidiyoruz. Ben bu hafta sonu Sudan' gidiyorum, ordan Çad, ordan da Tunus'a gideceğim. 4-5 gün oralardayım.

ÖDÜLLERİN SAHİPLERİ

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin bu yılki sahiplerine ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi. Prof. Dr. İlber Ortaylı, Göksel Baktagir, Yavuz Turgul, Ali Toy, Selahattin Kara ve Nurettin Topçu'ya ödülleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek törenle verilecek.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin bu yılki sahipleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Doç. Dr. İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. Mücahit Küçükyılmaz, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Hümeyra Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile Yazar Alev Alatlı ve Yazar Rasim Özdenören'den oluşan Değerlendirme Kurulunun önerisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.