Erdoğan'dan AİHM'in Demirtaş kararına tepki; "Onlarca insanın kanı elinde"

Erdoğan'dan AİHM'in Demirtaş kararına tepki; "Onlarca insanın kanı elinde"
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tutuklu olan HDP eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını isterken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu karara tepki gösterdi. Erdoğan, "Siyasetçi maskeli onlarca insanın kanı elinde olan biri olduğunu hatırlatıyorum. Bu iki yüzlülüktür" dedi.

Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin tutuklu olan HDP eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki 'Hak ihlali' kararını tepki gösterdi."ÇİFTE STANDARTTIR"Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bu mahkemeler iç hukuk yolları tüketilmeden istisnai olarak açıklamıştır. AİHM gibi mahkemeler bizim iç mahkemelerimizin yerine karar veremez. Terör örgütünün şiddet eylemini kınamamayı teröre destek olarak niteleyen bir mahkemenin 6-8 ekim olaylarının talimatını verene böyle bir karar alması çifte standarttır" dedi.

"ONLARCA İNSANIN KANI ELİNDE OLAN BİRİ OLDUĞUNU HATIRLATIYORUM"

Erdoğan açıklamalarının devamında, "Siyasetçi maskeli onlarca insanın kanı elinde olan biri olduğunu hatırlatıyorum. Bilmiyorlarsa biz bunu devamlı söyleyeceğiz. Bu iki yüzlülüktür" ifadelerine yer verdi.NE OLDU?Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili "Tutukluluğu sonlandırın" kararı alırken, bu karar özellikle iktidar tarafından büyük tepki çekti.

"KARAR BİZİ BAĞLAMAZ"

Kararı dün de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AİHM terörle ilgili Türkiye'den giden her kararı onaylıyor. Daha kendi mahkemelerimizden bir karar çıkmadı. İç hukuk yolları tüketilmeden bu kararı alıyorlar. Türkiye aleyhine hareket ediliyor. Kendi adamlarını koruyorlar. Bu karar bizi bağlamaz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.