Erdoğan'dan kritik açıklamalar

Erdoğan'dan kritik açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'daki konuşmasında önemli ifadeler kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Burada Mart ayında yapılacak desteklerin müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Alan bazlı desteklerde 2 milyar lira, buzağı desteklerinde 730 milyon lira, diğer hayvancılık desteklerinde 198 milyon lira, yem bitkileri desteklerinde 80 milyon lira olmak üzere toplam 3 milyar 716 milyon liralık destekleme ödemesi yapacağız.

Tarım yapılan alanlarımızı koruma altına almak için sit alanı olarak ilan ediyoruz Aksi halde yazık olur. bu topraklar rastgele kullanılsın için değil. Tarım ise tarım için kullanmamız gerekiyor. Aksi takdirde bu millete ihanet ederiz.

Silvan Barajı'nda da sona yaklaşıyoruz. Barajın en önemli tünellerinden birinin temelini atıyoruz. Böylece barajımız su tutmaya bşaladığında tüneller ve sulama tesisleri de tamamlanmış olacaktır. GAP'ın katkısı 2,2 milyar dolar. Enerji katkısı, 4 milyar dolar; içme suyu katkısı da 500 milyon dolardır. Tüm etapları hizmete girdiğinde 1 milyon 58 bin hektar alanı sulamaya açmış olacağız.

Hayvancılık konusun çok uğraşmamıza trağmen malesef hala vatandaşlarımıza istediğmiiz seviyede fiyatlardan et sunamadığımızı itiraf etmem gerekiyor. Hayvancılıkta durumumuz daha iyiye gidiyor. Hayvancılığın önemli göstergesi olan süt üretimimize gelince 8,4 milyon tondan 22,1 milyona çıktık. 

Gerileme yok, hep yükseliyoruz. Daha da yükseleceğiz. Ülkede kişi bşaına yıllık süt tüketimi 122 litreden 258 litreye yükseldi. Kırmızı et tüketimi 6,1 kiloda 15 kiloya çıkmıştır.

Tarla birikiminde gübre konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Her iki madde bakımından dışa bağımlılık söz konusu olmuştur. Türkiye bu konularda ihracatçı olmalıdır. Milli Birlik Projemizin hedeflerinden biri de budur. Planlı üretime geçerek ithalatı azaltmayı amaçlıyoruz.

Havza bazlı üretim için 21 ürün 945 yer belirledik. Buğday ve yem bitkilerini her yerde diğer ürünleri de belirlenen alanlarda destekleyerek tarım sektörümüzü inşallah şaha kaldıracağız.

Damızlık üretimini teşvikle işe başladık. İnşallah Türkiye büyüdükçe bundan çiftçilerimiz ve üreticilerimiz nasiplerine düşeni alacaklardır.

Geçtiğimiz 17 yılda ülkemizi 3,5 kat büyüttük. Dünyaın en büyük 10 ekonomisine girebilmemiz için önümüzdeki dönemde en az 2 kat bir büyüme daha gerçekleştirmemiz gerkeiyor. Bu söyleidklerimi futbol takımı tutar gibi değil; siyaset gözlüğünün ötesinde bir sağ duyuyla değerlendirmenizi istiyorum. Bunu yaptığınızda hakikatleri daha iyi göreceğinize inanıyorum.

Karşımıza bir takım engeller çıkarılıyor, birtakım senaryolar yazılıyor. IMF'e 23,5 milyar dolar borcumu vardı, Mayıs 2013'te IMF'e borcumuzu sıfırladık. İşimiz bitti, o defteri kapattık. Merkez bankamızın döviz rezervi 27,5 milyar dolardı. Şimdi ise 100 milyar dolara gelmiş durumda. Daha da çıkacağız, güçleneceğiz. Hep beraber bunu yapacağız.

AK Parti gibi Türkiye'nin orman varlığını 20,8 milon hektardan 22,6 milyon hektara çıkarmış bir partiye en son suçlamayla Gezi Parkı olaylarında ortalığı birbirine kattılar. Bu oyunun gerçek yüzü ortaya çıkınca sokakları terörize eden o güruh sessizce çekilip gitti. Bütün bu badireleri atlattık. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.