Erdoğan'ın eski avukatı ve iki hakim hakkında yargıyı yönlendirme suçlaması

Erdoğan'ın eski avukatı ve iki hakim hakkında yargıyı yönlendirme suçlaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski avukatı ile iki yargı mensubunun davaları yönlendirme amacıyla yaptığı toplantılara ait olduğu öne sürülen ses kayıtları yargıya taşındı. Ünlü bir Fransız firmasını kurtarmak için yapıldığı belirtilen toplantılara ilişkin kayıtların ortaya çıkması üzerine alacaklı firmalar suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı M.D.İ ile iki yargı mensubu H.K. ve B.A.'nın davaları yönlendirmek iç yaptıkları öne sürülen toplantılara ait ses kayıtları yargıya taşındı. Biri Erdoğan’ın eski avukatı olmak üzere iki avukat ve iki hâkim hakkında suç duyurusunda bulunuldu, baro, HSK ve Yargıtay'a şikayet dilekçesi verildi.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Terkoğlu ve Odatv Haber Müdürü Barış Pehlivan'ın yeni kitapları 'Cendere- Metastaz 2'de Erdoğan’a yakınlığını kullanan avukat ve yargı mensupları tarafından davaların seyrinin değiştirilmesi gündeme getirilmişti. Gazeteciler, borçları nedeniyle Türkiye’de de çok iyi bilinen bir Fransız firmasını kurtarmak için bir araya gelen kişilerin ses kayıtlarını ortaya çıkarmıştı. Bu gelişme üzerine alacaklı firmalar, iki yargı mensubu ve Cumhurbaşkanın bir eski avukatının da olduğu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin Meclis Grup konuşmasında, yargıyı yönlendirme iddiasını dile getirmişti. 

TOPLANTIDA KİMLER VARDI?

Cendere kitabında, "Kayıtta beş kişinin sesi bulunuyor. Biri T. şirketinin ünlü avukatı K.S.. öteki bizzat kaydı yapan T. şirketinin o dönemki CEO’su, bir diğeri istinaf dosyalarına bakan üst düzey yargı mensubu H.K., öteki Adalet Komisyonu’nda görev yapan üst düzey yargı mensubu B.A. ve bu dört kişiyi bir araya getiren beşinci kişi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı M.D.İ. Ses kaydına göre beş kişi yüksek yargı mensubu B.A.’nın odasında toplanmıştı." ifadesi kullanıldı.

'ADİL YARGILAMAYI ETKİLEME, TEHDİT, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA...'

Alacaklı üç firma, yargı mensuplarından Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi H.K. ve Anadolu Adliyesi Adalet Komisyon Başkanı B.A. hakkında yargı görevini kötüye kullanma ve adil yargılamayı etkileme iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Biri Yargıtay'a öbürü HSK’ya sunulan dilekçede, “Makamları nedeniyle görevlerini kötüye kullanarak yargıya müdahale eden, yargıda infial yaratan, tarafsızlığını yitiren, adil yargılamayı etkileyen işbu hakimler ve ilgililer hakkında gerekli tahkikatın yapılmasını ve gereğinin yapılmasını Sayın Başkanlıktan saygıyla arz ve talep ederiz” denildi.

Erdoğan’ın eski avukatlarından M.D.İ ve T. şirketinin avukatı K.S. hakkında İstanbul Barosu’na suç duyurusunda bulundu. Baroya kayıtlı iki avukatın ‘adil yargılamayı etkileme, mahkemeleri yanıltma, yargıda infial, görevi kötüye kullanma ve tehdit’ suçlarından iki avukat hakkında tahkikat yapılıp soruşturma açılmasını talep etti. Ayrıca iki avukat ve T. şirketinin yöneticileri hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunuldu.

AHMET ŞIK: GEREĞİNİ YAPACAK MISINIZ?

Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık suç duyurusuna konu olan toplantıya ilişkin kayıtları Twitter hesabından paylaştı. ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.