Erdoğan: kurallara uyulmazsa daha sıkı tedbirler alınabilir!

Erdoğan: kurallara uyulmazsa daha sıkı tedbirler alınabilir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Koronavirüs salgınıyla ilgili kurallara uyulmazsa daha sıkı tedbirler alınabilir" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"Çin'in ardından pek çok ülkede görülen ciddi hasta ve ölüm oranları salgına karşı mücadelede zorlanıldığına işaret ediyor. Türkiye'yi böyle bir duruma düşürmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Kurumlarımız uygulamaları sıkı bir şekilde takip ediyor. Amacımız bu sıkıntılı dönemi en az kayıpla geride bırakmasını temin etmektir. Tespit edilen aksaklıklar ve eksiklikler yetkili mercilere bildirilerek önlem alınması sağlanmalıdır.

Tedbirlere riayet etme konusunda AK Parti teşkilatının örnek ve öncü olması gerekiyor.

"Tedbirleri en üst seviyeye çıkarmalıyız"
Milletimizden mümkün olduğu kadar evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum. Tedbirlere riayeti en üst seviyeye çıkarmalıyız. Herkes kendisini gönüllü karantinada tutarsa daha ileri tedbirlere gerek kalmaz.

Milli Dayanışma Kampanyası
Şimdilik şehirler arası ulaşımı kısıtladık. İhtiyaç halinde şehir içi ulaşımda da benzer uygulamayı devreye alabiliriz. Eğitimi, internet ve televizyon yoluyla uzaktan yürütmeye çalışıyoruz. Kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma sistemine geçtik. Alınan kararlardan etkilenen kesimler için çeşitli paketler hazırladık. Ayrıca bir yardım kampanyası başlattık. Burada toplanan paralar gerçek ihtiyaç sahipleri tespit edilerek dağıtılacaktır. Teşkilatlarımızın tamamını bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.