Erdoğan son noktayı koydu; "Milli andımız İstiklal Marşı"

Erdoğan son noktayı koydu; "Milli andımız İstiklal Marşı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, andımız tartışmalarına noktayı koydu. Erdoğan, "Milli andımız İstiklal Marşı" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Övünç Madalyası tevcih töreninde konuştu. Erdoğan, konuşmasına 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni anarak başladı.

Erdoğan, "Ülkeleri için gözlerini kırpmadan ölen şehitlerimizin yakınlarıyla, gazilerimize Devlet Övünç Madalyası takdim etmek için bir aradayız. Hiç şüphesiz şehitlerimiz ve gazilerimiz en büyük mükâfatı Rabbimiz nezdinde alacaktır. Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin milletimizin gönlündeki müstesna yeri de her şeyin üzerindedir" dedi.

"BAŞIMIZ DİK ŞEKİLDE GELECEĞE YÜRÜYORUZ"

"Yurdu yaşatmak için kendi hayatlarından vazgeçen kahramanlarımız sayesinde alnımız ak, başımız dik şekilde geleceğe yürüyoruz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aldığımız nefesi bile çok görenler ordularla, sinsi tuzaklarla üzerimize geldiler. Haçlı seferlerinden İstiklal Savaşımıza kadar mücadele ettik. Hala bazıları anlamamakta ısrar etse de milletimizin coğrafyamızdaki bin yıllık varlık yokluk mücadelesinin ta kendisidir. Biz bu mücadelede en küçük gevşeklik gösterdiğimiz gün Serv'den beter dayatmalarla karşımıza çıkacaklardır. Bugün karşımıza çıkamıyorlarsa, her alanda sahip olduğumuz güç sayesindedir. Türkiye hep güçlü olmak zorundadır.

Vatanımızın bütünlüğüne ülkemizin birliğine yönelik saldırıların artmasının gerisinde bu hakikatin düşmanların tarafından da görülmesi vardır. Selçuklu'da Osmanlı'da içerideki bölünmeler nedeniyle yıkılmıştır. Bugünkü devletimizin de aynı akıbete duçar olmasına izin vermeyeceğiz. Uzunca bir süredir tekrarladığımız rabiamızın gerisindeki mana budur."

Kimsenin Türk milletine diz çöktürmeyi başaramadığını belirten Erdoğan, "Bugün de terörden darbeye kadar her yolu denediler ama yine milletimize diz çöktüremediler. Kazandığımız her mücadele ile geleceğimize daha güvenle bakıyoruz" dedi.

"MİLLİ ANDIMIZ İSTİKLAL MARŞI"

Erdoğan, konuşmasının sonunda andımız tartışmalarına son noktayı koydu. Erdoğan, "Milli andımız olan İstiklal Marşımız bize niçin birlik olmamız gerektiğini anlatıyor. İstiklal Marşımızdaki ruhu hep birlikte güçlendirmemiz büyük önem taşıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.