Erdoğan: Söz veriyor, 1 ay sonra leş gibi sigara kokuyor

Erdoğan: Söz veriyor, 1 ay sonra leş gibi sigara kokuyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Liseliler Destanı Yazıyor Şiir ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Avrupa Parlamentosu’nda Afrin ile alakalı olarak bizim oradaki harekatı istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Genişlemeden sorumlu bayan var bir tane, böyle bir arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız. Bunu bilesiniz. Türkiye bir şamar oğlanı değildir" dedi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Yabancı kelime kullanma hastalığı var. Tabi diyeceksiniz ki “sayın cumhurbaşkanım siz ne işe yarıyorsunuz?” Öyle bir berbat alışkanlık ki, ne dersen de...

Sigara kampanyamız gibi... En yakın arkadaşlarımız dahi konuşuyoruz, konuşuyoruz. ‘Söz’ diyor, bir ay sonra bakıyorsun yine affedersiniz leş gibi sigara kokuyor.

Bu da böyle bir alışkanlık. Gençler aranızda inşallah sigara içen yoktur. Gençler ben sizi çok seviyorum. Okulların önünde ellerinde sigara gördüğümde kahroluyorum.

Tabelalarda, yazışmalarda ve konuşmalarda şahit olduğumuz yabancı kelime kullanma hastalığı artık tahammül sınırını aşan bir boyuta ulaştı.

İnternet kafe. Kafe. Ya bizim kıraathanemize ne oldu? Kıraathane kumar oynama yeri değildir. Okuma evidir, okuma yeridir.

Oralarda hem kitaplarımızı okuyalım, hem çayımızı kahvemizi içelim. Ama şimdi evler bile adeta kafe house oldu. Böyle şey olur mu? Ancak bu konuda arzu ettiğim hassasiyeti göremediğimi de belirtmek durumundayım. Bu meselenin de üstesinden geleceğiz. Ben size inanıyorum.

Afrin harekatının talimatını verdik. Tabi teröristlerin hesabı farklıydı. Ama bilmiyor ki hesapların üstünde bir hesap var, o da Allah'ın hesabıdır. Ve ne oldu? Tüm kuzeydeki o terör koridorunu rabbimin lütfuyla temizlemeye başladık. Salona girerken sordum. Şu anda etkisiz hale getirilen terörist sayısı ne oldu? 3525. Artık her şey an meselesi. Bu iş bitiyor bitecek. Az kaldı.

Avrupa Parlamentosu’nda Afrin ile alakalı olarak bizim oradaki harekatı istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Genişlemeden sorumlu bayan var bir tane, böyle bir arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız. Bunu bilesiniz. Türkiye bir şamar oğlanı değildir. Dolayısıyla orada işimiz bitecek, 3,5 milyon Suriyeli kardeşim benim ülkemde şu anda misafir ediliyor. Ey AP, sen burada benden hangi yükü aldın da benden bunu istiyorsun? Türkiye’ye, AP’nin söyleyebileceği hiçbir söz yoktur. Bu sözler de bizim bir kulağımızdan girer ötekinden çıkar.

Zira biz geleceğine güvenle bakan bir Türkiye’yiz. Dün Balkan savaşlarında, Çanakkale’de Kutülamare’de ortaya çıkan ruh bize Kurtuluş savaşını kazanma imkanı vermişti. Pazar günü Çanakkale’deyiz. Çanakkale’de sadece zafer türküleri söylemeyeceğiz, köprünün temel atma törenini yapacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.