Erdoğan: 'Yeni şahlanış döneminin kapılarını açıyoruz'

Erdoğan: 'Yeni şahlanış döneminin kapılarını açıyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz 2019 yılını 'yeniden yükseliş yılı' haline dönüştürdük. Şimdi de hem büyümeyi, üretimi, ihracatı, istihdamı güçlendirerek hem Akdeniz başta olmak üzere uluslararası alandaki haklarımıza sahip çıkarak, yeni şahlanış döneminin kapılarını açıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde '2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı' düzenledi. Tüm bakanların katıldığı toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılının değerlendirmesini yapmak, 2020 çalışmalarını paylaşmak için bir araya geldiklerini belirtti. Yetkiyi doğrudan milletten alan hükümet olarak yaptıklarının hesabını millete vermenin, en başta gelen görevleri olduğunu belirten Erdoğan, yeni yönetim sisteminin en büyük özelliğinin, eskiden çok ciddi zaman ve enerji kaybına yol açan düzenlemelerin hızlı ve etkin şekilde yapılabilmesine imkan sağlaması olduğunu kaydetti.

'Çözüm yolları ürettik'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlıkların çalışmalarını yakından izleyerek, aksaklık ve eksikliklere zamanında müdahale edip, çözüm yolları ürettiklerini söyleyerek, 2011 yılında ilan ettikleri 2023 hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını; ancak Türkiye'nin 2023 yürüyüşünün içeride ve dışarıda pek çok kesimi rahatsız ettiğini kaydetti. Erdoğan, şunları söyledi: 

"Ülkemize yönelik saldırılar bu süreçte tarihte eşi benzeri görülmemiş şekilde artmış ve çeşitlenmiştir. Yaşadığımız bu kesintisiz saldırı döneminin amacının, ülkemizi 2023 hedeflerine ulaşmaktan alıkoymak olduğu açıkça ortadadır. Hamdolsun bu saldırıların hepsini de boşa çıkardık. 2019 işte bu sıkıntıları tüm ağırlığıyla hissettiğimiz yıl oldu. Türkiye için yazılan senaryolarda 2019 bir 'yıkılış' ve 'teslim oluş' yılı olarak öngörülmüştü. Rabb'imize binlerce şükürler olsun ki biz 2019 yılını 'yeniden yükseliş yılı' haline dönüştürdük. Milli birlik ve beraberliğimizi daha güçlendirdik, terör örgütlerini sınırlarımızdan uzaklaştırdık, darbecilere dünyayı zindan ettik, sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunu parçaladık, ekonomimize kurulan tuzakları bozarak yeniden hedeflerimize odaklandık. Şimdi de hem büyümeyi, üretimi, ihracatı, istihdamı, güçlendirerek hem Akdeniz başta olmak üzere uluslararası alandaki haklarımıza sahip çıkarak yeni şahlanış döneminin kapılarını açıyoruz. Bu bakımdan 2019 yılı icraat sonuçları, Türkiye'nin en zor şartlarda bile neler yapabileceğini gösteren başarı hikayesidir. Türkiye'nin tökezlemesini ve yere kapaklanmasını bekleyenleri hüsran uğratmayı sürdüreceğiz." 

'68 milyar lira bütçe kullandık'
Yeni hükümet sisteminin ilk yılında kapsamlı değerlendirme yaptıklarını ve sorunların yüzde 98'inin yeni sisteminden değil eski sistemin alışkanlıkları ile iş yapma eğilimden kaynaklandığını gördüklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılı icraat programında yer alan 1451 eylemin 1161'inin tamamlandığını söyledi. 2019'un birinci yarısındaki eylemlerde yüzde 98, ikinci yarısındaki eylemlerde ise yüzde 89 gerçekleşme oranı yakaladıklarını vurgulayan Erdoğan, "Bu eylemlerin hayata geçmesi için yaklaşık 68 milyar lira bütçe kullandık" dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.