Erdoğan: Yeni Zelanda'dan hesap sormasını biliriz

Erdoğan: Yeni Zelanda'dan hesap sormasını biliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak'ta konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sezai Temelli Kürt değil, Kürtler benim kardeşim. Türk de kardeşim. Ülkemde yaşayan 82 milyon benim kardeşim. Biz yaradılanı, yaradandan ötürü sevdik. Ayrımcılık bizde yok, ama bunlar ayrımcı. Kürdistan'da oylar HDP'nin diyor. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok. Çok istiyorsan, Irak'ın kuzeyinde var. Çok seviyorsan def ol git oraya.

Bu ülkede benim milletime bu şekilde seslenenlere 31 Mart'ta gerekn cevabı vermeye hazır mıyız? Ne olur, değerli kardeşlerim, oylarımızı böldürmeyelim. Bu sandıklardan çok daha güçlü çıkalım.

Yeni sistemde benim buradaki elim ayağım, her şeyim Erol Şahin'dir. Partimin genel başkanıyım aynı zamanda partimin buradaki başkanı Erol Şahin olacak. Sizlere efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiğimizi her zaman söyledik hep söyleyeceğiz.

Eskiler, "Güneş çarığı sıkar, çarık ayağı sıkar" derler. Bu iş böyle gitmez, artık bu maskeli balonun bu matruşka oyununun sonu gelmiştir. Benim milletim bu karanlık oyunu Allah'ın izniyle sandıkta bozmaya hazır mı? 12 günümüz var unutmayın.

Bunlar bu işi çözemeyeceklerini anlayınca kabahatlerini örtmek için konuyu sulandırmaya çalışıyorlar. Onlar ne kadar gizlemeye çalışsalar da elin oğlu çıkıp taa Yeni Zelanda'da tarihimize, kültürümüze olan düşmanlığını ortaya seriyor. Bay Kemal, "İslam dünyasından kaynaklanan terör" diyor. Senin o ırkçı senatörden ne farkın var? Ya sen müslüman değil misin? Bir müslüman kalkıp islam dünyasını terörün kaynağı olarak nasıl ifade eder, nasıl bu ifadeyi kullanır? İşte 31 Mart bu yüzden bir beka meselesidir. Bay Kemal yine bir televizyon programında, "YPG'den bize zarar gelmez" diyor.

Anadolu Yakası'nda duracakmışız, Avrupa Yakası'nda duramazmışız. Sen kimsin ya? Ahlaksız, terbiyesiz. 50 kardeşimizi ibadetlerini yaparken alçakça kalleşçe öldürdün. ama bunu hesabını Yeni Zelanda sormazsa, biz hesabını sorarız. Sizin yasalarınızda böyle bir madde yokmuş. Ya bu insan hayatı ne kadar ucuz. O zaman yeni bir düzenleme yap, bu katillere yaşam hakkı tanıma. Biz idamı kaldırdık, bana göre yanlış yaptık. Şehitlerimizin, masum çocukların kanını akıtanları hapishanede bile olsa beslemek benim ağrıma gidiyor.

Sınırlarımızın dibinde terör koridoru oluşturmaya çalışanların amacı da aynı, masum insanlara zulmedenlerin hedefi de aynı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.