Erdoğan'a kötü haber: Tesla’nın Türkiye’de fabrika kurmak gibi bir planı yokmuş

Erdoğan'a kötü haber:  Tesla’nın Türkiye’de fabrika kurmak gibi bir planı yokmuş
Elon Musk’un New York’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden sonra Tesla’nın Türkiye’ye yatırım yapması gündeme gelmişti. Otomotiv Gazetecisi Emre Özpeynirci, Musk'ın Türkiye'de fabrika kurma planının olmadığını yazdı.

Geçtiğimiz aylarda Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kuruluna katılmak üzere New York'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birtakım temaslarda bulunmuştu. Erdoğan burada Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk'la bir araya gelmişti.

Togg'un Türkiye'de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla'nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Erdoğan, Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için Elon Musk'a çağrıda bulunmuştu.

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, duyumlarına göre Tesla’nın Türkiye’ye fabrika kurmak gibi bir planının olmadığını söyledi.

Özpeynirci, Gazete Pencere’deki köşesinde 26 yıldır Türkiye’ye yeni bir markanın yatırım yapmadığını ve olanların da gittiğini hatırlattı.

Özpeynirci yazısının ilgili kısmında şunları söyledi:

"Elon Musk’un New York’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden sonra Tesla’nın Türkiye’ye yatırım yapması gündeme gelmişti. Ancak Tesla’nın Türkiye’ye fabrika kurmak gibi bir planının olmadığını duydum. Umarım yanlış duymuşumdur da yatırım gelir. Ama 26 yıldır Türkiye’ye yeni bir markanın yatırım yapmadığını, olanların da gittiğini unutmayalım."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.