Erdoğan’dan “Temmuzda memur zammı” açıklaması

Erdoğan’dan “Temmuzda memur zammı” açıklaması
Kamu işçilerine yapılan zammın ardından Erdoğan'dan memurlar için yapılacak zamma ilişkin bir açıklama geldi.

Cansev Temuçin - Kamu işçilerine yapılan zam oranının belli olmasının ardından memur maaşlarıyla ilgili bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı da merak edilmeye başlandı. Konu ile ilgili ilk açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan “Memurlarımız müsterih olsunlar, Temmuz ayı için enflasyon farkı ve refah payı için hazırlıklarımız var” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’dan, memur zammı ile ilgili bir açıklama yayınladı. Kişisel Twitter hesabından bir duyuru paylaşan Erdoğan, memurlara seslendi ve 2023 yılının Temmuz ayını işaret etti.

Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Memurlarımız müsterih olsunlar, onların haklarını teslim etmek de bizim boynumuzun borcudur. Temmuz ayı için enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var. Bu konuda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını getireceğiz. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz, kimseyi gördüğünden geri koymayacağız, tam tersine hep daha ileriye taşıyacağız. Ülkemizin bugüne kadar tüm eksiklerini nasıl biz giderdiysek, inşallah bugünkü sıkıntıları çözmek de bize nasip olacak.”

Bilindiği gibi 9 Mayıs 2023 Salı günü, kamu işçileri için belirlenen zam oranı açıklanmıştı. 700 binden fazla kamu işçisi için en az maaş oranı 15 bin lira olarak belirlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.