Erzincan İliç’te göçen Anagold altın madeni kime ait? Anagold Madencilik kimin, sahibi kim?

Erzincan İliç’te göçen Anagold altın madeni kime ait? Anagold Madencilik kimin, sahibi kim?
Erzican’ın İliç ilçesinde yer alan altın madeninde göçük meydana geldi. Çok sayıda işçinin toprak altında kaldığı iddia edilirken, madenin hangi firmaya ait olduğu merak edilmeye başlandı.

13 Şubat Salı günü saat 14.30 sıralarında Erzincan İliç’te bulunan altın madeninde toprak kayması yaşandı. Cep telefonu kameraları ile saniye saniye görüntülenen altın madenindeki göçük anları izleyenleri şaşkınlığa uğrattı. Olay anında madende görev yapan işçilerin toprak altında kaldığı iddia edilirken, Anagold altın madenini nerede olduğu, kim tarafından işletildiği ve sahibi araştırılmaya başlandı. Peki Erzincan İliç’te toprak kayması yaşanan Anagold altın madeni kimin, sahibi kim? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Anagold altın madeni nerede?

Erzincan ilinin İliç ilçesinde bulunan Anagold altın madeni Eski Değirmen mevkisi Çöpler Köyü’nde yer alıyor. İliç’e 8 km uzaklıkta bulunan alan Çöpler Maden Sahası olarak adlandırılıyor. Çöpler Madeni, Türkiye’nin en büyük ikinci altın madeni olarak biliniyor.

Anagold altın madenini sahibi kim?

Göçük yaşanan Çöpler Madeni, Anagold Madencilik tarafından işletiliyor. 2010 yılından bugüne 14 yıldır bölgede bulunan altın madeninde Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından üretim yapılıyor.

Anagold Madencilik kimin, patronu kim?

Şirketin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 2000 yılında kurulan Anagold Madencilik, SSR Mining ve Lidya Madencilik şirketlerinin ortaklığında faaliyetlerini sürdürüyor. Amerikan şirketi SSR Mining'in dünyanın en büyük altın üretici firmalarından olduğu, Lidya Madencilik şirketinin ise Çalık Holding'e bağlı olduğu biliniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum