Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt'un aracına haciz

Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt'un aracına haciz
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un makam aracı belediyenin borçları yüzünden haczedildi.

Trafikte çevrilen araç bağlanarak otoparka çekildi.aracın üzerindeki 20'den fazla haciz kararının tamamı ise önceki dönemden kalma.Başkan Kemal Deniz Bozkurt 11 sene boyunca Ak Partili belediye başkanına uygulanmayan haczin kendisine uygulanmasına tepki gösterdi.

Bozkurt, "Bu borçların tamamı eski döneme ait. Ayrıca bu borçların tamamına eski dönemlerd icra işlemleri başlatılmış.Nedense 2020 yılında araca haciz konuyor" dedi.

Sosyal medya hesabından tepkisini dile getiren Bozkurt,"Tamamı eski borçlara, geçmişte başlatılan icra işlemleri, ne hikmetse ilk icra işleminden sonraki 10 yıllık Ak Parti döneminde değil, ilk yılımızda bize uygulanıyor ve makam aracımız haczediliyor. Bize de şahsıma çektiğim krediyle yeni bir araç almak düşüyor. Takdir kamuoyunun..." dedi.



 

Selef yesin halef ödesin!

31 Mart yerel seçimlerinden sonra göreve gele CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un makam aracına haciz konuldu. Araca geçmiş dönem borçları nedeniyle haciz geldiğini açıklayan Bozkurt, "15 yıldır üzerinde haciz olan makam aracına dokunulmuyordu ama ne hikmetse birileri kendine vazife edindi, canları sağ olsun. En sonunda makam aracımızı aldılar" dedi.

31 Mart seçimlerinde İstanbul'da el değiştiren birkaç ilçeden biri olan Esenyurt'ta tartıpşmalı bir haciz uygulamasına imza atıldı. CHP'li Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un kullandığı piyasa değeri 180-200 bin lira arasında değişen 2006 model makam aracına AK Parti döneminden kalan borçlar nedeniyle haciz geldi. Haciz olayına, "En sonunda makam aracımızı aldılar" diyerek tepki gösteren Başkan Bozkurt, "15 yıldır üzerinde haciz olan makam aracına dokunulmuyordu ama ne hikmetse birileri kendine vazife edindi, canları sağ olsun" açıklamasını yaptı.

Geçen yıl 120 milyon ödedik
"Bu borçların tamamı eski döneme ait" diyen Kemal Deniz Bozkurt, "Ayrıca borçların tamamına eski dönemde haciz işlemi başlatılmış. Ne hikmetse bizim dönemimizde haczedildi" dedi. Makam aracı olarak kiredi çekerek aldığı kendi aracını kullandığını ifade eden Bozkurt, "Geçmiş döneminden kalan borçları biz ödüyoruz. Geçen yıl sadece 120 milyon TL borç ödedik. Bu parayla çok sayıda okul yapabilirdik. Yıllardan beri bu makam aracı hacizli şekilde kullanılıyordu. Geçen gün gelip aldı gittiler. Bu aracın parasının borcu karşılaması mümkün değil" ifadelerini kullandı.

2 milyar 186 milyon borç var
Esenyurt Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre belediye, AK Parti yönetiminden 2 milyar 186 milyon liralık borçla devralındı. SGK’dan müteahhitlere kadar piyasaya olan borçları nedeniyle belediyenin birçok malı üzerinde haciz var. Bunlardan biri de belediye başkanının makam aracıydı. Yaklaşık 200 bin liralık makam aracı üzerinde belediyenin SGK’ya olan milyonlarca liralık borcu nedeniyle üzerinde 2009 yılından beri 33 haciz kararı bulunuyor. Yetkililer, SGK’ya olan borçların hepsinin geçmiş döneme ait olduğunu, yeni dönemde borç bulunmadığını ve geçmiş borçların da yeni yönetim tarafından ödenmeye başlandığını belirtti.

14 yıla yakın AK Parti yönetti
2004 seçimlerinde CHP’den AK Parti’ye geçen Esenyurt Belediyesi, 2009 ve 2014 olmak üzere üç dönem Necmi Kadıoğlu tarafından yönetildi. 13 yıl 8 buçuk ay aralıksız başkan koltuğunda oturan Kadıoğlu, 2017 yılında sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti. Geçen yılki seçimlerde AK Parti’nin adayı Azmi Ekinci’ye 5.6 puan fark atan CHP’li Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Belediye Başkanı seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.