Esenyurt’ta neler oluyor? Belediye başkanı ilk kez konuştu

Esenyurt’ta neler oluyor? Belediye başkanı ilk kez konuştu
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, tekel bayisi baskının ardından semtin pek çok farklı noktasından gelen şiddet görüntüleri hakkında açıklamalar yaptı.

İstanbul’un farklı noktalarından yayılmaya başlayan şiddet görüntülerinin en çok geldiği adreslerden biri olan Esenyurt’ta neler oluyor? Esenyurt’taki suç oranlarında artış mı var? Esenyurt neden suçla anılıyor? Belediye Başkanı Bozkurt tüm merak edilenleri yanıtları…

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt Habertürk TV’de bir programa katılarak ilçe hakkında son dönemlerde artan suç oranı iddialarına yanıt verdi. Bölgedeki suç oranını azaltmak için yapılacakları da anlatan Bozkurt, çözüm yollarını sıraladı.

“Ana sorun plansız kentleşme”

İşte Kemal Deniz Bozkurt’un yaptığı açıklamalar:

"Esenyurt'ta yaşanan olayları ben İstanbul'da Türkiye'de yaşanan olaylardan bağımsız görmüyorum. İlçe 100 bin kişiye düşen suçta birinci değil. İstanbul'da en çok suç işlenen ilçe de değil. Ana sorun niteliksiz, kontrolsüz ve plansız kentleşme. Esenyurt Türkiye'nin en büyük ilçesi ve 1 milyon civarında kayıtlı ve 300 bin de kayıtsız yaşayan misafirimiz var. Bir gerçek var insanlar yaşaması gerektiği şartlarda yaşamıyor. Ben görevi devraldığımda kentle ilgili 2 plan vardı ikisi de iptaldi.

“Türkiye’nin en önemli noktalarından biri”

Hiçbir konuda envanter çalışması yapılmamış, plan yapılmamıştı. Bunların sonucu olarak da birçok niteliksiz işlem söz konusu olmuş. Esenyurt Türkiye'nin lojistik olarak da en önemli noktalarından biri. Başlangıçta bir üretim kenti olarak planlanmıştı ama sonra ihtiyacın üzerinde ve niteliksiz konut üretildi. Kontrolsüz bir büyüme söz konusu. Ben göreve geldiğimden bu yana bunları çözmeye çalışıyorum.

“Polis yetersiz”

İlçede kendince bir takım çıkar elde etmeye çalışan yapılar gruplar var. Bunları duyuyoruz. Polis arkadaşlar özveriyle çalışıyor ama yetersiz. Kaymakam beyden aldığım bilgi son tekel olayı bu yıl ilçedeki ikinci cinayet. Daha ziyade kapkaç ve hırsızlık olayları yaşanıyor. Bizim yaşanan bu olayları doğru incelememiz gerekiyor. Bu noktada çözüm bulmamız gerekiyor.

Uyuşturucu sorunu

Uyuşturucu meselesi de ilçede en önemli sorunlardan biri. Bu noktada gerekli adımların atılması gerekiyor. Uyuşturucuya bulaşan gençlerin de arındırılması rehabilite edilmesi gerekiyor. Biz kendimizce gençlik merkezimizle bu hizmeti veriyoruz. Ana sorun şu; Türkiye'nin doğru planlanması ve bu planlara sadık kalınması gerekiyor. Ben de plansız bir ilçede belediye başkanlığı yapıyorum ve bu planları onaylatmaya çalışıyorum.

İlgili Haberler

Kaynak:Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.