Eski bakana göre şiddet olaylarının artışında 3 temel husus var: Kapsamlı çalışma yapılmalı

Eski bakana göre şiddet olaylarının artışında 3 temel husus var: Kapsamlı çalışma yapılmalı
Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, artan şiddet olaylarına ilişkin dikkat çeken paylaşımda bulundu.

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Türkiye’de daha acil çözüm bekleyen meseleler olduğunu ve siyasetçilerin bu konulara öncelik vermesi gerektiğini dile getirdi.

Sadettin Tantan, Türkiye'de son zamanlarda artış gösteren şiddet olaylarına dikkat çekti ve bu konuda alınması gereken önlem konusunda önerilerde bulundu.

Şiddete dayalı vakalarda önlenemeyen artışın temelinde 3 hususun etkili olduğuna dikkat çeken Tantan, bu olayların önüne geçebilmek için Almanya’daki uygulamayı rol model olarak örnek gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tantan, şu ifadelere yer verdi:

“Ulus-devlet özelliğini yitiren devletlerin küreselcilerin boyunduruğu altına gireceği ve bağımsızlıklarını yitireceği açık bir gerçek. Uulus-devlet kimliğimizi yoksayan açıklamaları kimlerin yaptığı da arşivlerde sabittir.

Toplumun Anayasa ile ilgili bir değişiklik isteği yoktur. Türkiye’de daha acil çözüm bekleyen meseleler vardır. Siyasetçilerin acil çözüm bekleyen hususlara öncelik vermesi gerekir. Örneğin; şiddet olaylarının önlenmesi için kapsamlı bir çalışma yapılması gerekmektedir.

Şiddete dayalı vakalarda önlenemeyen artışın temelinde eğitimsizlik, kaçak göçmen sorunu ve ekonomik gerekçeler var. Devlet vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamak zorundadır. Neredeyse her gün, şiddet görüntüleri ekranlara yansımaktadır.

Rastladığımız bu olayların önüne geçebilmek için sosyal önlemlerin yanısıra prediktif polislik geliştirilmeli. Suç işleme potansiyeli olan kişilerin suç henüz işlenmeden onu takibe alan ve suçüstü yakalayan bu sistem için Almanya’daki uygulama rol model olarak örnek alınabilir.

Kolluk uygulamalarının geliştirilmesi toplumun huzur ve güven içinde yaşamasının teminatı bakımından elzemdir. Türkiye’yi ihtiyacı olmayan konulara meşgul etmek yerine toplumun öncelikli sorunlarının ele alınması Türk siyasetinin görevidir.”

İlgili Haberler

Kaynak:Mustafa Dolu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.