Eski Milletvekili ve Bakan Hasan Fehmi Güneş hayatını kaybetti

Eski Milletvekili ve Bakan Hasan Fehmi Güneş hayatını kaybetti
Cumhuriyet Halk Partisi eski dönem milletvekili ve İçişleri eski bakanlarından Hasan Fehmi Güneş 87 yaşında yaşamını yitirdi.

CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, “Partimizin değerlerinden önceki dönemler milletvekilimiz ve İçişleri Bakanlarımızdan kıymetli ağabeyimiz #HasanFehmiGüneş’i kaybettik. Ailesine, partimize ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun” derken, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'da, “Hasan Fehmi Ağabeyin vefatına çok üzüldüm. Yürekli, yiğit bir siyasetçiydi. Faşizmin kanlı ve karanlık oyunlarını bozmak için yeri geldi hayatını ortaya koydu. Yaşamın hakkını verdi. Allah rahmet eylesin. Büyük ailemiz CHP’ye ve sevenlerine sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.


KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞSAĞLIĞI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hasan Fehmi Güneş’i en son Keçiören’de ziyaret etmiştim. Bu sabah haber geldi hayata gözlerini yummuş. Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. 


HASAN FEHMİ GÜNEŞ İÇİN TBMM'DE TÖREN

Eski Bakan ve Milletvekili Güneş'in cenazesi 24.11.2021 Çarşamba günü, Saat 11.0’de TBMM’de yapılacak törenin ardından, Ankara Kocatepe Camiinde kılınacak öğle namazından sonra, Sakarya'nın Karapürçek ilçesine uğurlanacağı açıklandı.


MEMLEKETİ SAKARYA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Güneş, 25.11.2021 Perşembe günü, Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan Zincirli Ali Paşa Merkez Camiinde kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.


HASAN FEHMİ GÜNEŞ KİMDİR?

Hasan Fehmi Güneş 1934 yılında Adapazarı'nda dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni ni bitirdi. Nallıhan Cumhuriyet Savcılığı, Mühendislik Akademisi Öğretim Görevliliği, serbest avukatlık, Cumhuriyet Senatosu Sakarya Üyeliği (12 Ekim 1975 - 12 Eylül 1980), 18. ve 22. dönem İstanbul Milletvekilliği ile İçişleri Bakanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babasıydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.