Evlilik kredisini hangi banka veriyor, kaç para, şartları nedir?

Evlilik kredisini hangi banka veriyor, kaç para, şartları nedir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında açıkladığı evlilik kredisinin şartları büyük merak konusu olmaya başladı. 

Fatma Müge Yücetürk - AK Parti’nin 14 Mayıs seçim beyannamesinde yer alan evlilik kredisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Kredi açıklamasının hemen ardından, hangi bankaların bu krediyi vereceği ve kaç taksit olacağı gibi soruların cevabı da araştırılmaya başlandı. Peki evlilik kredisinin şartları neler, kredi tutarı ne kadar? İşte yanıtı… 

Evlilik kredisi kaç para?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim beyannamesi toplantısında açıkladığı evlilik kredisine dair detaylar netleşiyor. Erdoğan, yeni evlenecek çiftlere verilecek faizsiz kredinin 150 bin lira tutarında olacağını beyan etmişti.

Evlilik kredisini hangi banka veriyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geri ödemesiz 48 vadeli olarak düzenlenecek kredinin kurulacak Aile ve Gençlik Bankası üzerinden dağıtılacağını da belirtmişti. Erdoğan evlilik kredilerinin Aile ve Gençlik Bankası üzerinden verileceğini belirterek, “Evlilik kredisini hangi banka veriyor?” sorusunun yanıtı da vermiş oldu.

Evlilik kredisi şartlar ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında yer alan evlilik kredisinin tutarı ve nereden verileceği açıklanırken, koşullarına dair bir bilgilendirme yapılmadı. İlerleyen günlerde Erdoğan’ın evlilik kredisinin şartlarının da açıklaması bekleniyor.

Türkiye’de evlilik kredisi veren bankalar

Halkbank
VakıfBank
Ziraat Bankası    
Akbank
Fibabanka,
Şekerbank
Türkiye İş Bankası
Yapı Kredi
Alternatif Bank
DenizBank
Garanti BBVA
HSBC
ING
Odeabank
QNB Finansbank
TEB

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.