Eylem planı hazırlıyoruz

Eylem planı hazırlıyoruz
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'ni saran musilaj ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, bu sorunla ilgili acil eylem planı hazırladıklarını belirtti, "Pazar günü milletimizle paylaşacağız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da düzenlenen bir programda açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, Marmara Denizi'nde sıkça görülmeye başlayan ve büyük bir sorun haline dönüşen musilaj olayı ile ilgili değerlendirme yaptı. Bakan Kurum, sorunun çözümü üzerinde çalıştıklarını, bir acil eylem planı oluşturduklarını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deniz salyası sorununa ilişkin yaptığı açıklamada pazar gününü işaret etti. Kurum, milletle sorunun çözümüne ilişkin atılacak adımların paylaşılacağını söyledi.

İBB'nin eline bırakamayız

Kurum, "Müsilajın sebebi sıcaklık artışı, kirlilik ve iklim değişikliği sebebiyle su hareketliliğinin azalması. Burada önemli olan şu; kirliliğe sebebiyet veren sanayi tesisi, atıksu arıtma tesisi sayı ve kalitesinin artırılması. Geleceğe yönelik tesislerin kalitesine ilişkin projelerin takipçisiyiz, pazar günü atacağımız adımları milletimizle paylaşacağız. Acil eylem planı hazırlıyoruz" dedi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TRT özel yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Marmara'daki deniz salyası sorununa da değinen Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı: "Marmara'ya kıyı belediyelerin bu konuda yapması gereken çok önemli işlerinin olduğunu dile getiren Başkan Erdoğan, "Bu konuda bizim de yapmamız gereken işler var. Burada paslaşarak yapacağımız işler olabilir. Sadece burası da değil Ergene... Ergene'nin hep kıyısında CHP'li belediyeler olduğu için oradaki fabrikaların atıklarını engellemiyorlar. Müsilaj olayı farklı bir olay. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da üniversitelerle ortak çalışmaya girdi. Bunu çözeceğiz. Bunu İBB'nin eline bırakamayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.