Fahrettin Altun: 'Tartışmasız HDP'nin PKK ile organik bağları var'

Fahrettin Altun: 'Tartışmasız HDP'nin PKK ile organik bağları var'
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından İngilizce yaptığı paylaşımla, HDP'nin PKK ile organik bağının bulunduğunun tartışılmaz bir gerçek olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından HDP'nin kapatılması ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İngilizce yaptığı paylaşımda Altun, savcının bugün erken saatlerde Anayasa Mahkemesi'ne dava açtığını ve Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılmasını talep ettiğini belirtti.

Açıklamasının devamında Altun, HDP'nin; Türkiye, ABD ve Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak ilan edilen PKK ile organik bağlarının bulunduğunun tartışılmaz bir gerçek olduğunu ve HDP'nin önde gelen liderlerinin ve sözcülerinin söz ve eylemleriyle PKK'nın siyasi kanadı olduklarını tekrar tekrar ve istikrarlı bir şekilde kanıtladıklarını söyledi.

Kararın sadece Anayasa Mahkemesi tarafından verileceğini anımsatan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, herkese Türkiye'nin bağımsız yargısına saygı göstermesini ve adaleti sağlamak için hukuk sistemine güvenmeleri çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.