Fahrettin Altun’dan Lütfi Doğan için başsağlığı mesajı

Fahrettin Altun’dan Lütfi Doğan için başsağlığı mesajı
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 93 yaşında hayatını kaybeden eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Doğan için bir mesaj yayınladı.

Eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Doğan bu sabah çeşitli sağlık sorunları nedeniyle 93 yaşında hayatını kaybetti. Lütfi Doğan’ın vefatının ardından pek çok isim taziye mesajı yayınladı. O isimlerden biri de İletişim Başkanı Fahrettin Altun oldu.

Kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Lütfi Doğan’ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi. Doğan’ın vefat haberinin kendisini derinden üzdüğünü belirten Altun, Doğan’ı Türkiye’nin önemli İslam alimlerinden biri olarak tanımladı.

İşte Fahrettin Altun’un o paylaşımında yer alan ifadeler:

“Ülkemizin önemli ve mümtaz İslam alimlerinden Diyanet İşleri Eski Başkanı Lütfi Doğan hocamızın vefat haberi bizleri derinden üzdü.

Lütfi Doğan hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve talebelerine başsağlığı diliyorum.”

Süleymaniye Camii’ne defnedilecek

Öte yandan Lütfi Doğan için bugün Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Doğan’ın cenazesi, yarın öğle namazı sonrası İstanbul Süleymaniye Camii'nde kılınacak namazın ardından caminin haziresine defnedilecek.

Lütfi Doğan kimdir?

15 Ocak 1968 tarihinde vekaleten Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanan Lütfi Doğan, 25 Ağustos 1972'ye kadar görev yaptı. Bu tarihten sonra siyasete atılan Doğan, 1973-1980 yılları arasında iki dönem Erzurum senatörü olarak hizmet verdi. Doğan 1991 tarihinden itibaren ise toplam 3 dönem boyunca Gümüşhane milletvekili olarak TBMM'de görev aldı.


İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.