Fatih Altaylı'dan kira fiyatlarına yakınan MB Başkanı Gaye Erkan'a: 'On milyonlarca dolar birikimi olan...'

Fatih Altaylı'dan kira fiyatlarına yakınan MB Başkanı Gaye Erkan'a: 'On milyonlarca dolar birikimi olan...'
İstanbul’da kira fiyatlarının pahalılığından yakınan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a gazeteci Fatih Altaylı'dan yanıt geldi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki kira fiyatlarından yakınarak ev bulamadıklarını ve annesinin yanına taşındığını açıkladı. Erkan, "Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Ev ve gıda çok önemli. Sağlık konusunu devletimiz çok oldu çözeli. İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz." dedi.

Erkan'ın bu sözleri kısa sürede gündem yarattı ve eleştirilerin hedefi oldu. Erkan'ın İstanbul'daki kira fiyatlarına yönelik yaptığı açıklamaya gazeteci Fatih Altaylı'dan da yanıt gecikmedi. Söz konusu açıklamaları değerlendiren Altaylı, asıl meselenin "On milyonlarca dolar birikimi olan bir uluslararası bankacının İstanbul’u pahalı bulması." olduğunu söyledi.

Altaylı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bence Mesele 160 bin TL maaşı olduğu söylenen Merkez Bankası başkanının İstanbul’da kiralar pahalı demesi değil. Mesele on milyonlarca dolar birikimi olan bir uluslararası bankacının İstanbul’u pahalı bulması." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.