Fatih Dönmez istifa etsin!

Fatih Dönmez istifa etsin!
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Amasra'da 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'i istifa etmeye çağırdı

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin genel merkezinde düzenlediği toplantıda, Bartın'daki maden faciasında yaşamını yitiren 41 işçi için başsağlığı dileğinde bulundu. Kazanın meydana geldiği Amasra'daki ocakla ilgili Sayıştay'ın "risk" olduğuna dair uyarıda bulunduğunu hatırlatan Sarıgül, “Bu uyarılar neden dikkate alınmadı? Maden ocağı patlamasında yargılanmış bir kişi, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na neden genel müdür yapıldı? En ileri imkânlara sahip bir ocakta grizu patlaması neden oldu? En ileri imkânlara sahip bir ocakta bu oluyorsa eğer biz diğer madenlerdeki işçileri bile bile ölüme mi yolluyoruz? Bu kaderse Almanya'da, ABD'de neden 50 yıldır grizu patlaması olmuyor?” diye sordu. 


Miletimiz rahatlasın

Sarıgül, olayda ihmal, denetim eksikliği, tedbirsizlik ve kusur olduğunu öne sürdü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e seslenmek istediğini belirten Sarıgül, "Kendinize, milletimize saygınız varsa derhal istifa edin. Yapanın yanına kâr kalmasın. Bu görevdeki en iyi hizmetiniz istifa etmek olacaktır. O koltukta oturmaya devam ederseniz bunun hesabını ne millete ne de kendi vicdanınıza verebilirsiniz. Sayın Bakan vicdanınızın sesini dinleyin, milletimizin kalbini rahatlatın" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.