Fatih Erbakan: 'HDP'nin kapatılması davası geçmişte yaşanan parti kapatma süreçlerini çağrıştırır nitelikte'

Fatih Erbakan: 'HDP'nin kapatılması davası geçmişte yaşanan parti kapatma süreçlerini çağrıştırır nitelikte'
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, HDP'nin kapatılmasına yönelik Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından açılan dava hakkında 'Geçmişte yaşanan parti kapatma süreçlerini çağrıştırır nitelikte' yorumunda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, açılan davanın geçmişte yaşanan parti kapatma süreçlerini çağrıştırır nitelikte olduğunu söylerek şu ifadeleri kullandı:

"Geçmişte yaşanan parti kapatma örnekleri göz önüne alındığında, bu son adımın çözüme yönelik, önleyici ve caydırıcı olmaktan çok, çözümsüzlüğe ve istikrarsızlığa davetiye çıkarır nitelikte olabileceği göz ardı edilmemelidir. Suç iddiasına maruz kalan kişilerle birlikte mensup oldukları siyasi partinin de cezalandırılma yoluna gidilmesi, demokrasimizin ve yargının tartışılır hale gelmesine ve ayrıca sorunun daha da büyümesine neden olabilir."

'HDP'ye kapatma davası açmanın çözümsüzlüğe davetiye çıkarmaktır'

HDP'ye kapatma davası açmanın çözümsüzlüğe davetiye çıkarmak olduğunu söyleyen Erbakan, HDP'ye mecliste temsil yetkisi veren 6 milyon seçmeni de dolaylı olarak cezalandırmaya yönelik bir durum ortaya çıkacağını belirtti. Erbakan, "Böyle bir durum uzun vadede reaksiyoner ve belki de daha güçlü bir politik hareketin yeniden ortaya çıkmasına vesile olacaktır. Nefret, kutuplaştırma ve ötekileştirme yerine, 83 milyonu kapsayacak şekilde kucaklayıcı ve birleştirici bir anlayışın sağlanması yolunda atılacak olan her türlü adıma en büyük desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha aziz milletimizin huzurunda ifade etmek isteriz" diye konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.