Fatih Portakal asgari ücret için rakam verdi

Fatih Portakal asgari ücret için rakam verdi
Sunucu Fatih Portakal, dün ikinci kez toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun görüşmesinin ardından aklındaki rakamı açıkladı.

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın ve işverenin gözünü çevirdiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda henüz bir rakam konuşulmadığı açıklanırken, sunucu Fatih Portakal’dan ilginç bir paylaşım geldi.

Sözcü TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal, “İktidardan önce açıkladım” diyerek sosyal medya hesabından asgari ücret tahmini paylaştı. 2024 yılı asgari ücret tutarı için rakam veren Portakal, toplantıya katılan temsilcilerin formaliyeti yerine getirdiklerini yeni maaş tutarını iktidarın belirleyeceğini de sözlerine ekledi.

İşte Fatih Portakal’ın 2024 yılı asgari ücret tutarına ilişkin yaptığı o açıklama:

“Türk-İş yetkilisi “asgari ücrette rakam konuşulmadı” diyor. Rakam hiç dillendirilmiyorsa siz niçin buluşuyorsunuz? İşin gerçeği şu: işveren ve işçi temsilcileri formaliteyi yerine getiriyor. Bugünün TR’inde rakam belirleme güçleri yok. Rakamı iktidar belirleyecek. İkisi de “kabul” diyecek. Nokta! Yine yazıyorum: yeni ücret 16.500/16.900 TL arası olacak. Oh be, bu yılın asgari ücretini iktidardan önce açıkladım ya!”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.