Fatih Portakal'ın duyumu: CHP ile DEM İstanbul konusunda anlaştı

Fatih Portakal'ın duyumu: CHP ile DEM İstanbul konusunda anlaştı
Gazeteci Fatih Portakal, "Tanıdığım insanlardan bir tanesi, 'CHP ile DEM İstanbul konusunda anlaştı' diyor." ifadelerini kullandı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine 2 ay kalırken siyasi partilerin adayları da kesinleşmeye başladı. İstanbul'da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yeniden aday gösterilirken AK Parti'de Murat Kurum, İYİ Parti'de Buğra Kavuncu ve Zafer Partisi'nde Azmi Karamahmutoğlu ve Saadet Partisi'nde Birol Aydın'ın adaylıkları kesinleşmiş oldu.

Öte yandan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylık çıkışı son günlerde siyasetin önemli gündem maddelerinden biri olmuştu. Bugün DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in yaptığı açıklamayla Demirtaş'ın adaylık belirsizliği de son buldu. Koçyiğit Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Başak Demirtaş'ın adaylık açıklamasını resmi başvuru niteliğinde olduğunu söyledi.

Yaşanan gelişmelerin ardından gazeteci Fatih Portakal'dan dikkat çeken iddia geldi. CHP ile DEM İstanbul konusunda anlaştığı konusunda kendisine gelen duyumu paylaştı. Esenyurt'ta Gürsel Tekin, Çekmeköy'de Çetin Çapan konusunda anlaştıklarının konuşulduğunu iddia eden Portakal "Bakacağız hepsine Cuma günü göreceğiz." dedi.

Portakal şöyle konuştu:

"Gelen enteresan mesajlar var. Tanıdığım insanlardan bir tanesi, 'CHP ile DEM İstanbul konusunda anlaştı' diyor. Esenyurt'ta Gürsel Tekin, Çekmeköy'de Çetin Çapan konusunda anlaştıkları ciddi ciddi konuşuluyor. Tabi bu iddia da olabilir. Bakacağız hepsine Cuma günü göreceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.