Fatih Sultan Mehmet portresine ‘sahte’ soruşturması

Fatih Sultan Mehmet portresine ‘sahte’ soruşturması
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen haziran ayında İngiltere'de düzenlenen bir müzayeden alınan 540 yıllık Fatih Sultan Mehmet portresiyle ilgili gelişme yaşandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Tablo sahte diye soruşturma başlatılmış. Bizden cevaplar isteniyor. Fıkra gibi bir durum" dedi.

18 ay önce işbaşına gelen yeni İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi, her altı ayda bir İstanbullulara  hesap vermek için düzenlediği toplantılarının üçüncüsünü Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Sözcü'de yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere’de düzenlenen bir müzayeden alınan 6 milyon 500 bir liraya alınan Fatih Sultan Mehmet tablosunun sahte olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığını açıkladı: Bellini atölyesine ait olan Fatih Sultan Mehmet Han tablosuyla ilgili ‘sahte’ diye bir soruşturma düzeni başlatılmış. Bizden cevaplar isteniyor. Bu kıskanılacak bir şey değil. Tabloyu bütün Türk halkına, bütün güzel insanlarımıza kazandırdık. Garip bir muameleye tabi tutuldu arkadaşlarımız, cevaplar veriliyor. Bu da trajikomik, fıkra gibi bir durum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.