Fatma Kılıç: Her zaman doğruları söyleyeceğim!

Fatma Kılıç: Her zaman doğruları söyleyeceğim!
CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'nda basın açıklaması yapan CHP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Mimar Fatma Kılıç, “Bilir kişi mimar biri olarak ben hayatımda her zaman doğruları söyledim. Siyasette de doğruları söyleyecek, milletimiz ve ülkemiz için en önde çalışanlardan birisi olacağım” dedi

3HABER: BARIŞ KIŞ - CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'nda gazetecilerle ve partililerle buluşan CHP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Mimar Fatma Kılıç, iddialı bir şekilde yola çıktığını söyledi. CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya CHP Beylikdüzü Belediye Meclis Üyeleri, CHP Beylikdüzü İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülüs Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Soyer Baş ve çok sayıda partili katıldı. Fatma Kılıç'ın aday adaylığı nedeniyle oldukça gururlu olduğunu aktaran Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, “Biz ilçemizden çıkan her milletvekili aday adayıyla gurur duyarız, duyuyoruz. Onların varlığı bizim için büyük bir onur. Milletvekili aday adayı arkadaşlarımızın nihayete ulaşması için de her zaman yanlarında olacak, onları destekleyeceğiz. Bu anlamda Fatma Kılıç arkadaşımıza da çıktığı yolda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İstanbul Sözleşmesi sözü verdi
Niçin milletvekili aday adayı olduğunu kaydeden Fatma Kılıç, “Türkiye’nin ikinci yüzyılında Cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gerek uzmanlık alanımda gerek kadınların kazanılmış haklarının, özelliklede İstanbul sözleşmesinin tekrar yürürlüğe konulması konusunda mücadele edeceğim. Kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız daha mutlu ve özgür bir Türkiye’yi bizim iktidarınızda yaşayacaklar” dedi.

Partim için her şeyi yapmaya hazırım2
Adaylığına ve hedeflerine ilişkin  konuşan Kılıç, her zaman millet için çalışacağını, ülke için çalışacağını ve bunu temel prensib edindiğini ifade etti. Kılıç, “Bizim Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkan, ailecek CHP'li olan bir yapımız var. Nitekim ben 2015'te milletvekili aday adaylığı için başvurunca, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bizim size, sizin gibi kıymetli kadın arkadaşlarımıza Gaziantep'te ihtiyacımız var' dedi. Ben de bu rica üzerine Gaziantep'e giderek ekip arkadaşlarımla beraber gece gündüz demeden sahada çalıştım. Sonraki süreçte iş yoğunluğuma rağmen çalışmaktan hiç vazgeçmedim. Beylikdüzü'nin bir evladı ve partimizin bir neferi olarak her şeyi yapmaya hazırım. Bunun için de şimdi yeniden milletvekili aday adayıyım” şeklinde konuştu.

Teknik ve sayısalcı biriyim
Bir mimar olarak teknik ve sayısalcı biri olduğunu anlatan Kılıç, “Ben teknik ve sayısalcı biriyim. Bu bağlamda konulara teknik yaklaşırım. Milletvekili olduğumda da önceliğim depreme karşı alınacak önlemler olacak. Sahip olduğum bilgi ve birikimi ülkem için milletim için kullanmak istiyorum” dedi. Bilir kişi mimar olduğunu da anımsatan Kılıç buna istinaden de; “Birçok meslekte bilirkişi vardır ama ben mimar bilir kişiyim. Bir konuda anlaşmazlık varsa, hakim teknik olarak karar veremezse bizim gibi bilir kişi mimarlara başvurur. Mimar da konuyu inceler ve bir rapor hazırlar. Mimar bilir kişi doğru olanı söyler; davalıyı, davacıyı umursamaz, yalan söylemez. Milletvekilliğinde de her zaman böyle doğrudan yana olacağım” ifadelerini kullandı. 

Proje mimarlığı yapacak 1-1
Altılı Masa'dan övgüyle söz eden ve milletvekili olması durumunda en iyi şekilde çalışacağını da aktaran Kılıç, “Altılı Masa çok anlamlı. Genel Başkanımı Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'nın mimarı olarak herkesi kucakladı, kimseyi ötekileştirmedi, ayrıştırmadı. Bu noktada herkes üzerine düşeni yapmalı, yapabilmeli. Halk da bir değişimi, yeniliği çok arzuluyor. Ben millet için aday oluyorum kendim için değil millet için milletvekilliği yaparak en doğru projelerin mimarlığını üstlenmek istiyorum” dedi.

Kadınlar siyasette aktif rol almalı
Kadınların siyasette daha aktif rol alması gerektiğini anlatan Kılıç, “Kadın kotası olmamalı. Kadın ve erkeğin siyasetteki temsili eşit olmalı. 1 erkek varsa 1 de kadın olmalı. Ben mümkün olduğu kadar kadınların fazla olduğu bir meclis hayal ediyorum. İstanbul Sözleşmesi yaşatır diyoruz. İstanbul Sözleşmesi'ni CHP  iktidarında tekrar getireceğiz. Tek amacı kadına karşı şiddeti ve aile içi şiddeti önlemek olan İstanbul Sözleşmesi'ni rafa kaldırmak doğru değdilri, kafalarındaki kadın profilini ortaya koymaktır. Biz eve bağlı, erkeklere bağımlı bir kadın profilini kabul etmiyoruz. 
Ben bir kadın olarak birçok şey başardım. Henüz çocukken yatılı okulda aldığım eğitim, kadın öğretmenlerimizden gördüğüm destek çok anlamlıydı. Bu yüzden kadınların hayatın içinde olmasını sürekli destekleyeceğim. Kız çocuklarımız okumalı, eğitim almalı, meslek sahibi olarak kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli ben bu düşünceyi destekliyorum. ” dedi.

Kadınlardan büyük destek aldı
CHP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Mimar Fatma Kılıç'a düzenlediği toplantıda kadınlar ve gençlerden büyük bir destek geldi. Beylikdüzü'nde yaşayan kadınlar Fatma Kılıç'ın milletvekillliğini hak eden bir isim olduğunu belirterek, “Kendisi oldukça değerli, önemli çalışmalara imza atan kıymetli birisidir. Onun milletvekili olması, kadın hakları için mücadele edeceğinden dolayı oldukça değerlidir. Her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.