Felaketlerin başkenti İzmir’i bekleyen yeni tehlike

Felaketlerin başkenti İzmir’i bekleyen yeni tehlike
Son dönemlerde ülkemizde meydana gelen felaketlerin çoğunun merkezi olan İzmir’i bu sefer de fırtına tehdit ediyor. Turuncu alarmın verildiği şehri, bu sefer de şiddetli bir fırtına bekliyor

30 Ekim günü Türkiye saati ile 14.51'de, merkez üssü Yunanistan'ın Sisam Adası açıklarında Türkiye'nin İzmir ilinin Seferihisar ilçesine 23 km mesafede bulunan, yerin 16,5 km altında 6,9 büyüklüğündeki deprem 116 kişiyi hayattan koparmış, binden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmuş, onlarca binanın yıkılmasına, yüzlercesinin de büyük hasar almasına neden olmuştu.

Tam geçen hafta da bugün Konak, Balçova, Karabağlar, Karaburun, Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerinde etkili olan yağış sonrasında oluşan selde 2 kişi hayatını kaybetmiş, bir çok ev ve dükkan kullanılamaz hale gelmişti.

HERKES DİKKATLİ OLMALI

Şimdi de İzmir'de fırtınanın neden olduğu olumsuz hava koşulları nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ‘Turuncu Alarm’ verildi. Vapur seferleri iptal edildi.

İzmir’de geçen hafta etkili olan sel felaketi bu hafta yerini şiddetli fırtınaya bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kentte, ‘Turuncu Alarm’ verildi. Öğle saatlerinde başlayan rüzgarın yerini fırtınaya bırakmasıyla vatandaşlar, Kordon’da yürümekte zorlandı. Tüm vapur seferleri ise saat 13.00 itibarıyla iptal edildi. Fırtına ile sağanağın etkili olacağı kentte vatandaşlar dikkatli olmaları yönünde uyarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.