FETÖ askeri hekim davasında sıcak gelişme: 7 tahliye

FETÖ askeri hekim davasında sıcak gelişme: 7 tahliye
FETÖ'ye yönelik başlatılan "askeri hekim" davasında sıcak bir gelişme yaşandı. 11 sanığın yargılandığı davada 7 kişi tahliye edildi.

uleli Askeri Eğitim Lisesi'nde eğitim gören 33 öğrenci hakkında sahte sağlık kurulu raporları hazırlayarak harp okullarına geçişine engel oldukları iddiasıyla düzenlenen iddianamede 11 sanığın yargılandığı duruşma bugün gerçekleşti. 

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 8 tutuklu sanık getirilirken, 2  tutuklu sanık da Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Bir tutuksuz sanık ile 5 müşteki ve taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu. Duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanıklar, suçlamaları reddederek, beraatlerini talep etti.

7 sanığa tahliye, 3 sanığın tutukluluğuna devam

Mahkeme heyeti, delil durumu ve kuvvetli suç şüphesi ve kaçma şüphesi nedeniyle tutuklu sanıklar Hüseyin Güner, Yavuz Öztürker ve Zafer Işılak'ın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Üye hakimlerden biri, Zafer Işılak ve Yavuz Öztürker'in savunmaları alınmış olduğu için adli kontrol tahliye edilmeleri yönünde karara şerh düştü.

Mahkeme heyeti, üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, savunmalarının alınmış olması, tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak tutuklu sanıklar Suat Demirtuğ, Öner Tatar, Altan Kaçan, Battal Altun, Ahmet Özbek, Mustafa Güneş ve Ramazan Akyıldız'ın yurtdışına çıkışları yasaklanarak tahliye edilmesine karar verdi. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Sadun Yücel hakkındaki adli kontrol şartını kaldırdı.

Duruşma ertelendi

Mahkeme heyeti, ilgili "Askeri öğrenci olamaz" raporu ile ilgli mağdurlara herhangi bir yargı yoluna başvurup başvurmadıkları, varsa buna ilişkin hangi mahkemeye başvurulduğu ve mahkeme kararlarının onaylı örneğinin gönderilmesi için Milli Savunma Bakanlığı'na müzekkere yazılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteleyerek mağdur ve sanıklar yönünden FETÖ üyeliğinden soruşturma ve dava olup olmadığının savcılığa sorulmasına, sanıklarla ilgili ankesör soruşturmaları kapsamında bir tespit olup olmadığının da emniyete sorulmasına ve müştekilerin ve tanıkların ifadelerinin alınması kararı verdi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.