FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon: 41 tutuklama

FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon: 41 tutuklama
23 Mart tarihinde 53 il ile KKTC'de yapılan FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 172 şüpheliden 41'i tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün TSK yapılanmasına yönelik 123'ü muvazzaf 146 asker ile darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi 38 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesi üzerine, operasyon başlatıldı.

23 Mart 01.00 sularında İzmir merkezli 53 il ile KKTC'de, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyon sonucu, 184 şüphelinin 172'si yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından 172 şüpheliden 30'u şüpheli etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak, 5 şüpheli delil durumu, 1 şüpheli de mükerrer işlem nedeniyle emniyetten serbest bırakıldı, 136 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerin 41'inin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı, 92'sinin ise adli kontrol şartıyla olmak üzere 95 şüphelinin de Sulh Ceza Hakimliğinden serbest bırakıldığı belirtildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.