FETÖ'nün TSK yapılanmasına soruşturma! 71 gözaltı kararı... İsimler belli mi?

FETÖ'nün TSK yapılanmasına soruşturma! 71 gözaltı kararı... İsimler belli mi?
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TSK yapılanmasına yönelik soruşturmalara bir tanesi daha eklendi. Soruşturma kapsamında toplam 71 şüpheli için gözaltı kararı çıkartıldı. 'Mahrem imam'ların da yer aldığı gözaltı kararları neticesinde 39 gözaltı yapıldı.

Kararlılıkla sürdürülen FETÖ operasyonlarında bir yenisine daha gelindi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun başlattığı soruşturma ile örgütte ankesör veya sabit hatlardan iletişim halinde bulunan ve irtibatı bulunan kişilerin itiraf beyanlarının ardından 61 asker ve askerlerden sorumlu olan 'mahrem imam' sıfatlı 71 şüpheli hakkında karar çıkarıldı.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 23 farklı ilde düzenledikleri operasyonda, şu ana kadar 33'ü asker, 6'sı sivil olmak üzere 39 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürülüyor. Diğer şüphelileri yakalama çalışması sürüyor. 

Ayrıca şüpheliler hakkında Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce, ikametlerinde arama ve el koyma kararının da alındığı öğrenildi. 

Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 23'ünün Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda, 24'ünün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda, 11'inin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda, 3'ünün Jandarma Genel Komutanlığı'nda görev yaptıkları belirtildi. Ayrıca söz konusu şüphelilerden 1'inin yarbay, 13'ünün binbaşı, 10'unun yüzbaşı, 7'sinin üsteğmen, 12'sinin üsteğmen, 12'sinin astsubay ve 6'sının askeri okul öğrencisi olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.