Fırtına çok fena vuracak! Afet tehlikesi var! Bu ilçelere dikkat!

Fırtına çok fena vuracak! Afet tehlikesi var! Bu ilçelere dikkat!
İstanbul başta olmak üzere pek çok kentte yarından itibaren etkili olması beklenen kuvvetli yağışların ve fırtınanın afet boyutuna ulaşabileceği açıklandı.

Hava tahmini uzmanlarından korkutan yorum! İstanbul’da yarın sabahtan itibaren etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağış ve fırtınanın bazı kesimlerde afet tehlikesi yaratabileceği öngörüldü.

Bu ilçeler dikkat!

Hava tahmin uzmanı Kerem Ökten, megakentte yarın ve pazar günü etkili olacak fırtınayı “Afet Tehlikesi” başlığı ile takipçileriyle paylaştı. Özellikle İstanbul’un Karadeniz’e yakın ilçelerini uyaran Ökten, köprülere ve havalimanına dikkat çekti.

“İstanbul Havalimanı alarma geçmeli”

İşte Kerem Ökten’in sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım: Afet tehlikesi İstanbul'un Karadeniz'e yakın ilçelerinde Pazar günü 2004'ten bile daha güçlü bir fırtına bekleniyor. Anlık hamleler Kasırga hızında. Üçüncü köprü ile ikinci köprü arasında hasar riski var. Köprü halatları da güçlendirilmeli. İstanbul havalimanı alarma geçmeli…

“Köprülerde araçlar devrilebilir”

Kerem Ökten’in yanı sıra isabetli hava tahminleri ile bilinen Hava Forum sosyal medya sayfası da İstanbul için benzer uyarılarda bulundu. Köprülerde araç devrilmeleri yaşanabileceğine dikkat çeken sayfa, hafta sonu İstanbul’da moto kuryelerin trafiğe çıkmaması gerektiğinin altını çizdi.

Büyük fırtına geliyor!

Hava Forum’un paylaşımında; “Son gelen meteorolojik verilere göre İstanbul'a büyük bir fırtına geliyor. Köprülerde araç devrilmeleri olabilir, moto kuryeler fırtına anında trafiğe çıkmamalı. Fırtınanın hareketlerini takibe aldık. Çevremizi bilgilendirmeyi de unutmayalım!” ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.