Firüzköy yanıyor!

Firüzköy yanıyor!
Avcılar Firuzköy Mahallesi'nde hurdacıların sönmeyen ateşi, 90'lı yılların İstanbul'unu hatırlattı. Mahallede büyük bir hava kirliliği yaşanırken AK Partili Mehmet Özgür, sıkıntının sadece Firuzköy'de olmadığını, ilçede birçok yerde aynı sorunun yaşandığını ifade etti. CHP'li Ahmet Turan Arlı ise ilçe belediyesini göreve çağırırken, İBB'nin de bu konuda sorumluluk almasını istedi

Avcılar Firuzköy Balcıbük Caddesi'ndeki hava ve ve su kirliliği yeniden gündeme geldi. Daha önce de sık sık tartışma konusu haline gelen kirliliğin sebebinin bölgedeki hurdacıların yaktıkları ateşlerin olduğu ifade edildi. Topladıkları atık ürünleri yakarak hava kirliliğine sebep olan hurdacıların, çeşitli atıkları da parçalayarak su kaynaklarına attığı iddia edildi. Konuya ilişkin Damga'ya konuşan CHP Avcılar Belediye Meclis üyesi Ahmet Turan Arlı, AK Parti Avcılar Belediye Meclis üyesi Mehmet Özgür ve Firuzköy Mahalle Muhtarı Meral Akverdi, kirliliğinin ciddi bir boyutta olduğunu doğrularken, bir an önce önlem alınması gerektiğini vurguladı. 
Sadece Firüzköy'de yok
Balcıbük Caddesi'nde yaşanan kirliliğin boyutlarını gazetemize anlatan AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Özgür, “Burada ortaya çıkan manzara sadece Firuzköy'de yok. Tahtakale ve Yeşilkent mahallelerinde de benzer bir durum var. Maalesef Avcılar'ın ciddi anlamda kirliliğe teslim edildiğini görüyoruz. Bu konuda alınan bir önlem veya denetleme yok” ifadelerini kullandı. 
Belediyeye ait bir sıkıntı
Ortaya çıkan olumsuz manzaranın sorumlusunun Avcılar Belediyesi olduğunu belirten Özgür, “Hurdacılar, Tahtakale Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde de trafiği aksatıyor. Üstelik yola da tecavüz ediyorlar, o yollardan geçemiyorsunuz. Yeşilkent'te de hurdalardan kaynaklı hırsızlıkların olduğu bir dönem vardı ve biz bunu gündeme getirmiştik. Çok açık bir şekilde söyleyebilirim ki tam da bu noktada Avcılar Belediyesi'ne ait bir sıkıntı var. Bu işi yapan hurdacılar belediyeden ruhsat         alıyorlar” diye konuştu.
Kirliliğin haddi hesabı yok
Hava ve çevre kirliliğinin önlenemez bir boyuta ulaştığını ifade eden CHP'li Avcılar Belediye Meclis üyesi Ahmet Turan Arlı da, “Çevre kirliliğinin haddi hesabı yok” yorumunda bulundu. Kirliliğe sebep olan kişi veya kişilere hiçbir zaman göz açtırılmaması gerektiğini ifade eden Arlı, “Zaman zaman bunlara zabıta da müdahale ediyor ama bu sadece bir yerde olmuyor. Boş bulunan her yerde yapılıyor. Ben gördüğüm zaman ceza yazdırıyorum. Herkes de böyle yapmalı” dedi.
İBB'nin müdahele etmesi lazım
Kirliliğin sebebi olarak sadece Avcılar Belediyesi'ni göstermenin doğru olmadığını vurgulayan Arlı, “Burada sadece sorumluk Avcılar Belediyesi'nde değil. İBB Çevre Koruma Müdürlüğü de var. Onların da müdahale etmesi lazım ama Avcılar'da müdahale etmiyorlar. Misal Esenyurt'ta yak bakalım böyle malları, İBB ekipleri hemen müdahale eder. Ama söz konusu Avcılar olunca müdahalede bulunmuyorlar. Maalesef bunun gibi benzer sorunlarla her yerde karşılaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Uyarı yapılmıştı ama...
Firuzköy Mahalle Muhtarı Meral Akverdi ise yaşananların ilk defa meydana gelmediğini ve daha önce de benzer problemlerle karşılaştıklarını belirtti. Atıkların yakılması sonucu ortaya çıkan soruna belediyenin çözüm bulması gerektiğini anlatan Akverdi, “Zaten konuyla ilgili belediyenin sosyal medya hesabından bir duyuru yapılmış. Atıkları sorumsuz bir şekilde yakan kişilerin cezalandırılacağı ve bu sorunun önüne geçileceği duyurulmuştu. Dolayısıyla bu sorunlarla belediye ilgileniyor” dedi. Su kanallarında meydana gelen kirlilikle alakalı da çok sayıda şikayet aldıklarını anlatan Akverdi, “Tamamını yetkililerle paylaşıp, aktarıyoruz. Bilgi akışını sağlıyoruz” açıklamasını yaptı. 

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.