Formula pistini otopark yaptılar

Formula pistini otopark yaptılar
Kurtköy'de yapıldığı tarihte 205 milyon dolara mal olan ve şu anda otopark olarak kullanılan Formula 1 pistini gezen CHP'li Gürsel Tekin, "Dünyadaki Formula 1 pistlerinde neredeyse her hafta bir yarış yapılırken, İstanbul Park Pisti’nde yarışlar neden yapılamıyor?" diye sordu

Konuyla ilgili birde soru önergesi veren Tekin, “Cumhurbaşkanının himayesinde bulunmasına rağmen İstanbul Formula 1 yarışları neden hala takvime alınamıyor? Dünyadaki Formula 1 pistlerinde neredeyse her hafta bir yarış yapılırken, İstanbul Park Pistinde yarışlar neden yapılamıyor?"  sorularını TBMM gündemine taşıdı. Gürsel Tekin, “Formula 1 yarışları için Türkiye ile yeniden sözleşme yenilenmezse bu proje için milletimizin vergilerinden harcanan milyonlarca dolar sokağa mı atılmış olacak?" diye sordu.

Yarıştan çıkarılan ilk ülke
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "İktidarınız döneminde 25 milyon dolar bütçe ile yapılması planlanan Formula 1 İstanbul Pisti, (2005) rakamlarıyla 205 milyon dolar maliyetle tamamlanabilmişti. Yapılan bunca yatırıma rağmen sadece 7 yarış düzenlenmiş ve durduk yere bu yarışlardan çıkarılan ilk ülke olarak tarihe geçmiştik" ifadelerini kullanan Tekin, "2005 yılında açılan İstanbul Park yarış pistinin F1 takviminden çıkarılmasının ardından otopark haline dönüştürülmesinin gerekçesi nedir? 205 milyon dolara mal olan Formula 1 pisti, otopark olarak kullanılsın diye mi inşa edilmiştir?" sorusuna cevap istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.