Fuat Oktay: 'Bir Zamanlar Kıbrıs dizisiyle Kıbrıs’ta neler yaşandığı görülecek'

Fuat Oktay: 'Bir Zamanlar Kıbrıs dizisiyle Kıbrıs’ta neler yaşandığı görülecek'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, çalışma ziyareti kapsamında gittiği KKTC'de açıklamalarda bulundu. Türkiye olarak üreten bir Kıbrıs istediklerini belirten Fuat Oktay, kendi ayakları üzerinde duran, gençlerin geleceğini çok daha fazla gören bir Kıbrıs oluşturmak istediklerini söyledi.

Çalışma ziyareti kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve beraberindeki heyeti Ercan Havalimanında KKTC Başbakanı Ersan Saner, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, bazı bakan ve milletvekilleriyle devlet yetkilileri karşıladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ziyaretinde Güvercinlik Köyü’nde, 2021 yılı anlaşmasında kaynak ayrılarak, yapımına başlanması planlanan Organize Sanayi Bölgesi III. Etap arazisinde incelemelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Güvercinlik Köyü’nde, 2021 yılı anlaşmasında kaynak ayrılarak, yapımına başlanması planlanan Organize Sanayi Bölgesi III. Etap arazisinde de KKTC Başbakanı Ersan Saner, KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile birlikte incelemelerde bulundu.  Burada Oktay'a bölgede bölgede yapılacak çalışmalar hakkında brifing verildiği belirtilirken, KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı konuşmasında sanayi bölgesini, ihracata dayalı üreten bir bölge haline getirmek istediklerini söyledi. KKTC Başbakanı Ersan Saner de Güvercinlik Köyü’nde yapılacak sanayi bölgesinin ülke ekonomisine ciddi katkı koyacağına dikkat çekti.


'Üreten bir Kıbrıs istiyoruz'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye olarak üreten bir Kıbrıs istediklerini, kendi ayakları üzerinde duran, gençlerin geleceğini çok daha fazla gören bir Kıbrıs oluşturmak istediklerini belirterek, “Mali yatırımlar da dahil bunlara odaklanmak istiyoruz” dedi. Bugüne kadar KKTC’de olanların en iyisi ve en modernini yapacaklarını ve Türkiye’nin organize sanayi bölgesi tecrübesini tamamıyla KKTC’ye aktarmak istediklerini söyleyen Oktay. özel sektörle kalkınmanın mümkün olduğunu, sadece kamuda istihdamla kalkınma olamayacağını belirterek, özel sektöre dayalı büyümenin olabilmesi için sivil toplum örgütleriyle toplantı yaptıklarını ve bundan sonra artık iş insanlarına iş düştüğünü ve onlardan kalkınma için adım beklediklerini vurguladı.

Bürokratik engellerin ortadan kalkması için çalışmaların sürdüğünü de belirten Oktay, bölgenin cazibe merkezi haline gelebilmesi için dünyadan ve Türkiye’den iş insanlarını bölgeye çekilebileceğini anlattı. Çalışmaların sürdüğünü, arzularının bir an önce bürokratik engelleri ortadan kaldıracak yasanın meclisten geçmesi olduğunu söyleyen Oktay, “Buranın yaşaması sizinle olur. Biz altyapıyı hazırlarız çalışmasını yaparız ama yaşaması hayat bulması sizinle olur” dedi.

TRT’de yayınlanan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisiyle Kıbrıs’ta neler yaşandığının görüleceğini de söyleyen Oktay, ayakları üzerinde duran, kendisi üreten Kıbrıs’ın ne anlama geldiğinin daha iyi görüleceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gazimağusa Belediyesi’ni de ziyaret etti.

'Bölgeye yatırım yapabilecek Türk firmaları KKTC ekonomisine ciddi ivme kazandıracak'

KKTC Başbakanı Ersan Saner ise Güvercinlik Köyü’nde yapılacak sanayi bölgesinin ülke ekonomisine ciddi katkı koyacağını, KKTC’nin ekonomik anlamda ürettiği sürece var olabildiğini ve bu çerçevede söz konusu alanın KKTC ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağına dikkat çekti.

Saner, üretmenin yanında üretilen ürünlerin dünya pazarında yer bulabilmesi için rekabetçi bir anlayışla bölgelerin dizayn edilmesi gerektiğine belirterek, bu çerçevede de Anavatan Türkiye’nin tecrübelerini paylaşmasının önemine vurgu yaptı. Gerek tecrübe, gerek teknoloji gerekse de sermayesiyle bölgeye yatırım yapabilecek Türk firmalarının KKTC ekonomisine ciddi ivme kazandıracağını söyleyen Saner, bu gibi firmaların da desteğiyle KKTC’nin dünyayla rekabet eder bir ekonomiye sahip olacak olmasının büyük bir ayrıcalık olacağını belirtti. 

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.