Fuat Oktay: 'Türkiye, salgın sonrasının en önemli alternatif üretim merkezi olacak'

Fuat Oktay: 'Türkiye, salgın sonrasının en önemli alternatif üretim merkezi olacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı Ülke Strateji Diyaloğu Türkiye Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin salgın döneminde pozitif büyüme yakaladığını, pandemiyle mücadelede başarı öyküsü yazdığını belirten Oktay, 'Türkiye, salgın sonrasının en önemli alternatif üretim merkezi olacak' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında çevrim içi olarak düzenlenen 'Ülke Strateji Diyaloğu Türkiye Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin de pandemiden tüm dünya gibi etkilendiğini anımsatan Oktay, Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin, sağlık, sosyal güvenlik, dijitalleşme ve üretim de dahil olmak üzere her alanda ekonomik refah ve dirence katkı sağlayan benzersiz bir başarısı öyküsü yazdığını ve pandemiyle mücadelede dünyaya rol model olduğunu belirtti.

'G20 ülkeleri arasında 2020'de ekonomisi büyüyen 2 ülkeden biriyiz'

'Türkiye, salgın sürecinde birçok alanda olumlu bir görünüm çizdi' diyen Oktay, Milyonlarca işletmeyi ve hane halkını destekleyen ekonomik istikrar kalkanı paketimizle 2020'de yüzde 1,8 büyüme yakaladık. Bu, bizi G20 ülkeleri arasında ekonomisi büyüyen 2 ülkeden biri yapıyor. Çin ile Türkiye pozitif büyüme yaşarken, gelişmiş ekonomiler önemli ölçüde küçüldü ifadelerini kullandı.

Konuşmasında İnsan Hakları Eylem Planı ve Ekonomik Reform Paketi'ne de değinen Fuat Oktay, yatırım ortamını ve öngörülebilirliği geliştirmek için gerekli tüm adımların atıldığını belirtti. Oktay, "Türkiye, jeostratejik konumu, gelişmiş iş gücü, yüksek iç pazar potansiyeli ile dinamik ve rekabetçi özel sektörünün de yardımıyla salgın sonrasının en önemli alternatif üretim merkezi olacak. Yapay zeka, nesnelerin interneti, artırılmış gerçeklik, büyük veri, veri madenciliği, robotik, siber güvenlik ve sensör teknolojileri gibi bazı alanları 'öncelikli kritik teknolojik alanlar' olarak belirledik" diye konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.