G20'da "Ukrayna" anlaşmazlığı

G20'da "Ukrayna" anlaşmazlığı
Hindistan'ın ev sahipliğinde yapılan G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı, ülkelerin Ukrayna'daki savaş konusundaki görüş ayrılıkları nedeniyle fikir birliğine varılamadan sona erdi.

Hindistan’da gerçekleştirilen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Başkanları Toplantısı’na Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da katıldı.

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ülkelerin Ukrayna'daki savaş konusundaki görüş ayrılıkları nedeniyle fikir birliğine varılamadan sona erdi. Toplantının ardından yayınlanan sonuç belgesinde, Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'daki savaşın küresel ekonomiyi daha da olumsuz etkilediğine tanık olunduğu belirtilerek, çoğu G20 üyesinin Ukrayna'daki savaşı şiddetle kınadığı ancak durum ve yaptırımlar hakkında başka görüşlerle farklı değerlendirmelerin olduğu da kaydedildi. G20'nin güvenlik sorunlarının çözecek bir forum olmadığının kabul edildiği sonuç belgesinde, ancak güvenlik sorunlarının küresel ekonomi için önemli sonuçları olabileceği vurgulandı.

Sonuç belgesinde, Çin ve Rusya'nın savaşın "muazzam insan ıstırabına" neden olduğu ve "küresel ekonomideki mevcut kırılganlıkları şiddetlendirdiğine" atıfta bulunan maddelere itiraz ettiği belirtildi. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da katıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.