Gamer ne demek, İçişleri Bakanlığı Gamer açılımı nedir ?

Gamer ne demek, İçişleri Bakanlığı Gamer açılımı nedir ?
İçişleri Bakanlığı Gamer açılımı nedir? sorusu son günlerde en çok merak edilen ve araştırılan sorulardan biri oldu. Peki Gamer ne iş yapar? GAMER açılımı nedir?

Müge Yücetürk - Gündem de en çok araştırılan sorulardan biri Gamer ne demek ? Gamer ne iş yapar ?İçişleri Bakanlığı GAMER açılımı nedir? gibi sorular en çok araştırılan sorulardır. Peki, Gamer ne demek ? Bu sorunun cevabı haberimizin devamında yer almakta.

Gamer Ne Demek ?

GAMER, "Güvenlik ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi"nin kısaltmasıdır. GAMER Yazılım projesi, kamu düzenini ve güvenliğini bozan olayların önlenmesini ve bunlardan kaynaklanan özel durumların koordinasyonunu kolaylaştıran, mevcut bilgileri koordinasyon mercilerine bildiren ve analiz eden, 7/24 çalışan bir işletim sistemidir.

Projenin Çalışma Durumu

  • Tüm iller GAMER altyapısına entegre edilmiştir.
  • Ankara ve Bakanlık Merkezi başta olmak üzere tüm illerde aktif olarak hizmet verilmektedir.
  • GAMER Yazılım Programı üzerinden kesintisiz olarak KGYS görüntülerine erişim sağlanabilmekte ve tüm kameralar aktif olarak izlenebilmektedir.
  • Harita Genel Komutanlığı tarafından çekilen hava fotoğrafları (ortofoto) verilerinin mevcut GAMER haritası üzerine giydirilmesi, (3 Boyutlu Orto Foto) sağlanmıştır.
  • Trafik yoğunluk haritası (Geçmiş ve canlı veriler) GAMER yazılımına eklenme çalışmaları devam etmektedir.

Proje Sonucu

Gamer projesi sayesinde Türkiye genelindeki olaylar İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan güvenlik ve acil durum koordinasyon merkezi tarafından anlık olarak takip edilebilmekte, miting, gösteri gibi sosyal olaylar canlı olarak takip edilebilmektedir. Ev kaynakları ile geliştirilen yazılım, anlık veri, ses ve görüntü sunuyor. Kurumlar arası entegrasyon ile veri alışverişi sağlanarak yazılım ile birçok sorgulama fonksiyonu yapılabilmektedir. Uygulama geliştirmeye yönelik araştırmalar devam etmekte olup, yeni nesil 112 Alarm Merkezi'nin devreye alınmasıyla birlikte veri madenciliği, olay analizi ve olay tahmini gibi yapay zeka araştırmaları hayata geçirilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.