Gazeteci Levent Gültekin'e saldırıda son durum: Soruşturma başlatıldı

Gazeteci Levent Gültekin'e saldırıda son durum: Soruşturma başlatıldı
Bu akşam 19.30 sıralarında bir grubun saldırısına uğrayan Levent Gültekin'in şikayeti sonrası Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı olay hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Gazeteci Levent Gültekin, bu akşam saat 19.30 sıralarında bir televizyon programının canlı yayınına katılmak üzere gittiği Bakırköy'deki televizyon binası önünde yaklaşık 20 kişinin saldırısına uğradı. 20 kişinin gazeteceyi tekmelemesi üzerine yapılan ihbar sonucu olay yerine polis ekipleri geldi.

'Kendimden daha çok ülke için üzülüyorum'

Canlı yayın sonrası çıkışta ifade vermek için emniyete giden Gültekin, başından geçenleri anlattı.

Gültekin saldırıyla ilgili olarak o anları, "Burada yürüyordum kanala doğru, iki kişinin beni izlediğini fark ettim. Kanala hızla adım atamaya başladım, onlar da koşamaya başladılar. Onların koştuğunu görünce şaşırtayım diye geri döndüm. Bu sefer arkadan 10 kişinin geldiğini fark ettim. Bu tarafa döndüm bir 10 kişinin buradan geldiğini fark ettim. Aynı anda 4 koldan saldırdılar. Kendimden daha çok ülke için üzülüyorum. Bu hale gelmemesi lazım. Birbirimizin görüşüne hukukuna saygı göstermemiz gerekiyor" diyerek aktardı.

Soruşturma başlatıldı

Televizyon programındaki canlı yayın sona erdikten sonra Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermeye giden Gültekin, ifadesinde kendisine saldıranları tanımadığını ve şikayetçi olduğunu söyledi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ise  olayla ilgili adli soruşturma başlattığı belirtilirken, polisin olayla ilgili kamera görüntülerini inceleyerek saldırgınların kimliklerini belirlemeye çalıştığı bildirildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.