Gazeteci Tolga Şardan tahliye edildi

Gazeteci Tolga Şardan tahliye edildi
"MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu "yargı raporunda neler var?" başlıklı yazısı nedeniyle tutuklanan gazeteci Tolga Şardan'ın tahliyesine karar verildi.

Gazeteci Tolga Şardan, "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı nedeniyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" iddiasıyla suçlanmış ve gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararında, 1 Kasım'da tutuklanan Tolga Şardan'ın avukatları tarafından dilekçe sunularak tahliyesinin talep edildiği kaydedildi. Bunun üzerine inceleme yapan mahkeme, "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçundan tutuklanan Tolga Şardan hakkında dosya kapsamı, atılı suçun niteliği ve tüm delillerin toplanmış olmasını dikkate alarak adli kontrol tedbiri uygulanmasını yeterli olduğunun anlaşıldığını belirtti. Mahkeme, Şardan hakkında yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyesine hükmetti.

Ne olmuştu?

T24 yazarı Tolga Şardan, 'yargıdaki istismar ve çürüme iddialarının kontrol edilemez' hale gelmesi üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'nın geçtiğimiz günlerde harekete geçtiğini ve bunun üzerine bir rapor hazırlayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğunu yazmıştı.

Raporun yaklaşık 6 hafta önce Anadolu Başsavcısı Uçar'ın mektubundan kısa süre önce Cumhurbaşkanlığı'na iletildiğini aktaran Şardan, söz konusu raporda iki önemli bölüm olduğunu ve bunlardan ilkinin son 5-6 yıldır büyük kentlerdeki adliyelerde yaşanan skandal kararlar, işlemler ve uygulamalar hakkında olduğunu söyledi.

Öte yandan raporun verilmesinin ardından Erdoğan'ın bazı MİT üst düzey yöneticileriyle bire bir görüşerek kendilerinden daha detaylı bilgi aldığını belirten Şardan, Erdoğan'ın kendisine iletilen bilgiler kapsamında, İstanbul'da görevli üst düzey bir yargı mensubuna çok sinirlendiği ve hayal kırıklığı yaşadığını ifade ettiğini aktardı.

Şardan'ın "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu "yargı raporu"nda neler var?" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

MİT Başkanlığı, benzer bir raporu yargıdaki çürüme üzerine hazırlayıp Cumhurbaşkanlığı'na ulaştırdı.

Rapor, yaklaşık 6 hafta önce yani Anadolu Başsavcısı Uçar'ın mektubundan kısa süre önce Cumhurbaşkanlığı'na iletildi.

Raporun kapsamında iki önemli bölüm var. Bunlardan ilki son 5-6 yıldır büyük kentlerdeki adliyelerde yaşanan skandal kararlar, işlemler ve uygulamalar hakkında.

Şöyle ki; raporun hazırlanmasından önce Cumhurbaşkanlığı MİT'e yargı mensupları üzerinde inceleme yapılmasını istedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Emine Kaşıkçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.